Investiţiile anunțate de Primăria Ilva Mică pentru 2018

-A A +A

Investiţiile anunțate de Primăria Ilva Mică pentru 2018
foto: Mesagerul de BN
Primăria comunei Ilva Mică va beneficia, și în 2018, de un buget important, investițiile pentru acest an fiind de ordinul milioanelor de euro. După cum ne-a prezentat, luni, primarul Aurel Horea, între principalele obiective edilitare din acest an se regăsește modernizarea de străzi, pe un tronson ce însumează circa 5 kilometri, lucrări aflate în curs de licitație, în valoare de 1 milion de euro, finanțate din fonduri europene.
Tot din bani europeni, mai precis cu 500.000 de euro, vom construi o grădiniță cu trei grupe, pe un amplasament din vecinătatea Centrului de Informare Turistică. Un alt proiect finanțat cu fonduri europene, pentru care am avut vizita în teren, este cel de ridicare a unui cămin cultural în locul fostei primării, cu o valoare totală de 500.000 de euro. Prin Grupul de Acțiune Locală LEADER, avem la dispoziție 100.000 de euro pentru amenajarea unei piețe agroalimentare, în imediata vecinătate a parcului de lângă primărie. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, avem finanțarea necesară pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 și a grădiniței, respectiv 1,3 milioane de lei, lucrările urmând să demareze pe perioada vacanței de vară. Pe de altă parte, cu ajutorul bugetului local, vom continua lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare și vom construi o capelă mortuară în curtea bisericii de peste drum de primărie. În același timp, ne vom ocupa în continuare de cadastrarea comunei, în acest moment peste 15 la sută dintre terenuri având carte funciară. Oricum, am încercat să acoperim cât mai multe domenii de activitate și să alocăm fonduri pentru investiții de care să beneficieze cât mai mulți cetățeni”, ne-a spus primarul Aurel Horea.

 

Aprecierea dvs: - Media: 4 steluţe (4 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close