Turneu extraordinar „La Vida Loca”, cu flautistul Matei Ioachimescu și pianistul Alfredo Ovalles

-A A +A

Turneu extraordinar „La Vida Loca”, cu flautistul Matei Ioachimescu și pianistul Alfredo Ovalles
  Matei Ioachimescu, român, și Alfredo Ovalles, venezuelean, constituie de mai mulți ani un duet fericit în tot ceea ce întreprind cei doi, din simplul motiv că niciunul, la instrumentul său, nu are egal. Atributele caracteristice domeniului lor sunt sărace față de excelenta lor structură muzicală, față de virtuozitatea de care dau dovadă în orice înprejurare, în oricare loc din lume. Cei doi muzicieni aparțin tuturor iubitorilor de muzică de pe Pământ, chiar și numai pentru faptul că fiecare spectator, în diferitele concerte suținute de Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles, se recunoaște participant direct pentru că se întâlnește implacabil cu o parte din muzica și armoniile țării sale de origine. Dacă anul trecut cei doi au „devastat” publicul spectator cu muzică sud americană – ritm, armonie, fantezie, strălucire (muzică predominant contemporană, fie că e vorba de compoziții dedicate, scrise de tineri compozitori, fie că e vorba de aranjamente muzicale proprii duetului, inspirate de muzica populară a lumii, atât de diversă și spectaculoasă) - în acest an turneul „La Vida Loca” cuprinde creații și aranjamente muzicale din Japonia, Armenia, Turcia, Rusia (și din timpurile Uniunii Sovietice), Georgia, România, America de Nord (nu în cele din urmă) etc.
  Ovațiile publicului bistrițean le-au confirmat celor doi instrumentiști celebritatea, marca muzicală care îi însoțește, dimpreună cu lumina și căldura, și claritatea atitudinii, pe care le numim Matei Ioachimescu+Alfredo Ovalles sau Alfredo Ovalles+Matei Ioachimescu = România +Venezuela.
  Turneul „La Vida Loca” se desfășoară până în data de 18 martie; în 5 martie, la Bistrița, cu sprijinul Consiliului Județean, al Centrului pentru Cultură și al Societății de Concerte.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close