|

Vlad şi Miruna, campioni naţionali la dans sportiv

-A A +A

Vlad şi Miruna, campioni naţionali la dans sportiv
  Sfârşitul de săptămână a marcat cea mai importantă competiţie de dans din România, Campionatul Naţional de Dans Sportiv 2018. Eveniment de înaltă ţinută, artistică şi sportivă, deopotrivă, concursul de la Târgu Mureș a reunit 311 perechi de dansatori din toată ţara, într-un recital de eleganţă şi talent, de pasiune şi frumuseţe.
  Aşa cum au promis, Vlad-Darius Turlaș și Alexandra-Miruna Coșug au urcat pe podium! Pe cea mai înaltă treaptă! Şi nu oricum: arbitrii au decis în unanimitate că merită acest loc! O încununare a eforturilor deosebite, o recompensă pentru renunţările şi sacrificiile care marchează viaţa acestor copii. O recunoaştere pentru talentul deosebit şi tenacitatea cu care îşi urmează visul.
  A fost un premiu extrem de disputat, la categoria lor de vârstă, 12 – 13 ani, fiind înscrise 23 de perechi de valoare incontestabilă, reuşita fiind cu atât mai meritorie nu doar pentru Vlad şi Miruna, ci și pentru Clubul de Dans Sportiv Top Dance Life Bistriţa, care îşi adaugă, astfel, la palmares o a doua reuşită de acest gen, după performanţa din 2013 a perechii Denis Dobraniș şi Iris Văcar, campioni naţionali la categoria 6 – 9 ani.
  O altă reuşită extraordinară – având în vedere nivelul competiţiei – a fost a perechii Tudor-Ionuţ Cheţan şi Adelina-Laura Nechiti, care au ocupat locul al II-lea la categoria 6 – 9 ani. Copii extraordinari, dansatori de înaltă clasă, care promit să devină obişnuiţi ai podiumului la competiţiile viitoare de orice nivel.
  O clasare importantă a avut-o şi perechea Pop Cristian şi Petri Ana-Diana, care, la categoria 16 - 18 ani, au ocupat locul 11 din 31 de perechi.
  Aceste rezultate sunt motiv de bucurie şi mândrie pentru cei care l-au făcut posibile: antrenorii Dorin Galbăn, Andra Galbăn și Rareş Moldovan, care au trăit la maximă intensitate fiecare mişcare a dansatorilor pe care i-au format, au trăit alături de ei emoţiile ringului, bucuria de nedescris a succesului sau tristeţea unei reuşite sub aşteptări.
  Avem sportivi, dansatori de mare valoare, iar rezultatele sunt extraordinare, chiar şi pentru cei care nu au ajuns până în finală sau semifinală. Totuşi, vorbim de competiţia de cel mai înalt nivel din România! Au fost perechi care au muncit foarte mult, sunt copii foarte talentaţi, dar încă nu au experienţa unei astfel de competiţii, iar emoţiile şi-au spus cuvântul în unele cazuri. Suntem încântaţi că am reprezentat oraşul Bistriţa, judeţul nostru cu succes. Aceşti copii minunaţi vor reprezenta, în scurt timp, România, pentru că ocupanţii locurilor I şi II s-au calificat pentru cel mai prestigios concurs internaţional de dans sportiv la care ei pot concura la această vârstă, German Open Championship (7 – 11 august, Stuttgart). Având în vedere valoarea lor, sperăm să obţinem o calificare în finală”, a precizat, pentru „Mesagerul de Bistriţa-Năsăud”, antrenorul Dorin Galbăn.
  Nu putem încheia fără a evidenţia rolul major al părinţilor acestor campioni, ale căror sacrificii, financiare în special, înţelegere şi implicare au contribuit decisiv la performanţele realizate. Din acest moment, perechile Vlad/Miruna şi Tudor/Adelina nu reprezintă doar Clubul Top Dance Life, ci oraşul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud şi România! De aceea, reluăm invitaţia către bistriţeni de a-i sprijini pe aceşti frumoşi copii să ducă numele oraşului, al judeţului, al ţării pe scenele internaţionale, care le sunt, de acum, deschise!

  Alexandru GEORGIŢĂ

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close