|

Ansamblul folcloric „Codrișorul” Junior, spectacol la Cernăuți

-A A +A

Ansamblul folcloric „Codrișorul” Junior, spectacol la Cernăuți
  În cadrul Festivalului „Mărțișor”, desfășurat în data de 4 martie, la Centrul Regional de Educație Estetică „Tineretul Bucovinei” Cernăuți, ansamblul folcloric „Codrișorul” Junior a susținut spectacolul „Din Bistrița-Năsăud”. Pe lângă tinerii dansatori ai ansamblului, care au încântat asistența cu o suită de dansuri românești, au fost prezenți și interpreții de muzică populară Mina Buga, Alexandru Rus, Andreea Gaftone și Marius Palage. Evenimentul de la Chișinău a fost dedicat Centenarului Marii Uniri, fiind organizat de Societatea pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi şi susţinut de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.
  Cu ocazia deplasării în Ucraina, membrii ansamblului au vizitat și Mănăstirea Bănceni, aflată la doar câțiva kilometri de granița nordică a României, în regiunea Cernăuți, și au cântat pentru copiii orfani aflați în grija părintelui Mihai Jar.
  foto: Pascu Alexandru Adrian

  Cristina RUSU

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close