Comuna Rodna va lansa, luni, un proiect de 5 milioane de euro în beneficiul persoanelor defavorizate

-A A +A

Comuna Rodna va lansa, luni, un proiect de 5 milioane de euro în beneficiul persoanelor defavorizate
Primarul comunei Rodna, Valentin Grapini, ne-a anunțat că ziua de luni va fi una specială pentru localitatea montană pe care o conduce.
Va fi lansat proiectul de 5 milioane de euro din Programul Operaţional Capital Uman, finanțat din fonduri europene, ce se adresează comunităţilor defavorizate rrome și non-rrome. Obiectivul proiectului este acela de a reuşi integrarea în societate a persoanelor defavorizate, sprijinirea acestora în găsirea unui loc de muncă prin recalificarea celor prinşi în program. Un alt obiectiv este identificarea familiilor care trăiesc în condiţii de subzistenţă şi asigurarea unor condiţii normale de viaţă prin ajutorul acordat pentru renovarea locuinţelor aflate în stare avansată de degradare. Prin aceste măsuri se intenţionează reducerea la zero a numărului de persoane asistate social. O altă latură a proiectului se adresează elevilor rodneni, care vor beneficia de un After School, unde peste 600 de elevi vor avea parte de o masă caldă la amiază”, a spus Valentin Grapini.
Potrivit edilului, lansarea proiectului va avea loc într-un cadru festiv, la Căminul Cultural, începând cu ora 14.00.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close