|

Gata cu pârtia Cocoș, până la iarna cealaltă. Bilanțul celor zece zile de funcționare

-A A +A

Gata cu pârtia Cocoș, până la iarna cealaltă. Bilanțul celor zece zile de funcționare
Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a susținut, miercuri, o conferință de presă pe tema pârtiei Cocoș, anunțând că primul sezon de funcționare s-a închis. Totodată, Ovidiu Crețu a făcut și un bilanț, menționând, totodată, și investițiile pe care municipalitatea le va face pentru ca pârtia să devină mai atractivă.
Sezonul de funcționare a pârtiei Cocoș din acest an a fost foarte scurt, de doar zece zile, dar municipalitatea pare mulțumită de veniturile încasate. Astfel, în cele zece zile în care schiorii au intrat pe pârtie s-au încasat 114.950 de lei, adică peste jumătate din cheltuielile de întreținere din perioada noiembrie – februarie, care au fost de 202.834 de lei.
Edilul-șef al Bistriței se arată optimist în ceea ce privește funcționarea pârtiei în următoarele sezoane: „Considerăm că, odată cu îmbunătățirea sistemului de producere a zăpezii, putem să funcționăm rentabil, adică din vânzarea tichetelor să se scoată funcționarea”.
Primarul Bistriței a mai declarat că nu a amenajat pârtia pentru a obține, neapărat, profit, ci pentru ca bistrițenii care iubesc schiul să poate să practice acest sport la ei acasă.
În ce privește investițiile în Complexul Wonderland, acestea vor continua, astfel încât să fie accesibil întregul an, atât în perioada de iarnă, cât și în cea de vară. Astfel, pentru ca pârtia să poată funcționa cât mai bune în timpul iernii, aceasta va fi dotată cu alte trei tunuri de zăpadă și cu patru lăncii în zonele sensibile. De asemenea, urmează să fie îmbunătățit sistemul de pompare de la râu, printr-o nouă pompă și o nouă conductă, care să transporte apa de la râu la lac, iar pârtia va fi înierbată și dotată și cu un ski-lift. Dacă iarna pârtia este atracția din Wonderland, pentru sezonul de vară se vor construi un alpin-coaster, un parc de aventură, panouri și va fi amenajat un parc dendrologic.
Costul de amenajare a pârtie Cocoș a fost de 4,4 milioane de euro, fără TVA, din care aproape jumătate s-au folosit pentru achiziția telescaunului, a detaliat primarul municipiului.
La rândul său, viceprimarul Cristian Niculae a precizat că nu se poate pronunța dacă investiția în pârtia de schi este un lucru bun sau rău, că asta va arăta viitorul, dar este bucuros deoarece a văzut oameni de toate vârstele care au umplut zilele trecute pârtia și a înțeles că există foarte mulți iubitori ai sporturilor de iarnă în oraș și în județ.
foto: Czervenski Paul

Cristina RUSU
Alexandru GEORGIȚĂ

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close