|

A fost scos la vânzare și hotelul Coroana de Aur

-A A +A

A fost scos la vânzare și hotelul Coroana de Aur
După ce, în urmă cu câteva zile, a fost scos la vânzare Hotelul-Castel Dracula din Pasul Bârgăului, joi a apărut, pe mai multe site-uri, un anunț prin care și hotelului „Coroana de Aur” din Bistrița i se caută cumpărător, de către același proprietar, acesta cerând suma de 11.500.000 de euro, plus TVA.
„Coroana de Aur” este cel mai cunoscut hotel din Bistrița. A fost inaugurat în anul 1974, iar după modernizarea din anul 2014 a fost clasificat la 4 stele, fiind dotat cu sală de restaurant cu o capacitate de 300 de locuri, salonul Jonathan Harker - cu o capacitate de 60 locuri, lobby bar, instalație centralizată de climatizare și încălzire proprie, conexiune la internet WiFi. Suprafața totală construită a hotelului este de 2.113 m², dispusă pe cinci nivele (subsol+parter+trei etaje), iar suprafața terenului aferent este de 2.958 m². Capacitatea de cazare este de 97 de camere.
Hotelul „Coroana de Aur” este „opera” aceluiași Alexandru Misiuga, supranumit Baronul Dracula.
În mai 1971 am fost numit director al OJT Bistriţa-Năsăud. Am început să desţelenesc ogorul... turismului! N-aveam la acea oră un hotel ca lumea în tot judeţul. La insistenţele mele, pân` la urmă s-au aprobat pe plan central importante fonduri pentru construirea în Bistriţa-reşedinţa de judeţ a unui hotel reprezentativ. În fine, începusem să urnesc bolovanul! Construcţia hotelului a durat aproape doi ani”, dezvăluie Baronul Dracula în însemnările sale, puse la dispoziția noastră de doamna Victoria Misiuga.
Acesta a dezvăluit și că a întâmpinat probleme destul de mari în ce privește denumirea de „Coroana de Aur”, din cauza autoritățile comuniste ale vremii.
În interiorul hotelului, Alexandru Misiuga a amenajat Salonul „Jonathan Harker”, botezat după personajul principal din romanului ,,Dracula” al scriitorului irlandez Bram Stoker, avocatul londonez care poposește pentru o noapte la Hotelul „Coroana de Aur” din Bistrița înainte de a pleca cu caleașca în Pasul Bârgăului, la castelul prietenului său, Dracula.

foto: Coroana de Aur

Cristina RUSU

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Balan Marius- ingijitor al Statului

In ritmul asta cat de repede se vinde Prefectura si urmeaza Primaria. Putem administra si din STRADA dupa cum merg lucrurile.

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

Pai, domnul Balan, avem doua organisme care se suprapun si se incaleca unul peste celalalt , cu aceasta Prefectura si cu acest Consiliu Judetean...
Efectiv, nu pricepem la ce ne sunt bune amandoua in acelasi timp, loc si spatiu si de ce nu se pot ocupa de aceleasi probleme, unii sau ceilalti, prin cumul de atributiuni si de ce trebuie atatia functionari care se bat deolalta ca paharele si cestile de cafea in vitrine, la cutremur ?! ( si inca la ce salarii au... de nici n-ai vrea sa aflii... )

imaginea utilizatorului Gavrilă N. Moldovan

Domnilor antecomentatori, cele două instituții menționate de dumneavoastră au atribuții diferite. Nu se suprapun. Prefectura reprezintă Guvernul în teritoriu iar C. J. este legislativul județean, adică „un mic parlament”. Nu ne mai întoarcem la dictatura unui singur om, respectiv a tovarășului primsecretar.
Hotelul Coroana de Aur este proprietate privată și nu are nicio legătura cu instituțiile menționate de dumneavoastră. De la ecologist mă aștept la mai multă înțelepciune și pricepere a democrației și a economiei de piață. Nu pot să gust gluma, cu exprimarea peiorativă, din vocabularul unei minoriotăți, care trebuie respectată, asimilată și integrată în societate. Să auzim de bine.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close