|

„Muzeul vine la tine”, în anul Centenarului Marii Uniri

-A A +A

„Muzeul vine la tine”, în anul Centenarului Marii Uniri
  Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud anunță începerea poiectului educațional ,,Muzeul vine la tine”, care se va desfășura pe tot parcursul semestrului II al anului școlar în curs.
  „În an aniversar – Centenarul Unirii, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud dorește o abordare nouă a activităților de pedagogie muzeală, aceea de a veni în sprijinul școlilor și cadrelor didactice de pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud. Astfel, în urma acestui proiect, specialiști ai Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud se vor deplasa în școlile unde vor fi solicitați pentru a susține prezentări libere pe tematică arheologică sau istorică. Toate aceste activități sunt gratuite, iar acolo unde școala nu dispune de aparatura tehnică necesară, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud o pune la dispoziție. Împreună putem să ne descoperim trecutul, să ne cunoaștem mai bine și să legăm prietenii durabile!”, este mesajul din partea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.
  Cei interesați să devină parteneri în acest proiect au la dispoziție e-mailul [email protected] și numerele de telefon 0263/211.063, respectiv 0740.018.928 - arheolog dr. Radu Zăgreanu.
  Deși data de începere a proiectului a fost anunțată pentru 1 martie, s-au desfășurat câteva activități în cadrul acestui proiect și mai devreme. Astfel, în luna februarie, specialiștii de la Complexul Muzeal au fost prezenți la Școala Gimnazială „Grigore Silași” din Beclean, la lucrările Cercului de Arheologie, și la Căminul Cultural din localitatea Budești, cu o lecție de istorie și arheologie despre un artefact din cadrul colecției școlare.

  Cristina RUSU

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close