|

Spectacol handbalistic! CSM Bistrița - HC Zalău 22 - 19

-A A +A

Spectacol handbalistic! CSM Bistrița - HC Zalău 22 - 19
  Meci de senzație, miercuri seară, între CSM Bistrița și puternica echipă HC Zalău. Un meci dur, de contact, cu scor strâns până la pauză (9-9), dar în care jocul combinativ al bistrițencelor și-a dovedit, în final, superioritatea în raport cu forța și agresivitatea adversarelor.
  Jocul a debutat în forță, cu o primă reușită a zălăuancelor, care, deși au condus și cu două goluri, au cedat către finalul primei reprize, în fața unei abordări mai echilibrate și inspirate a bistrițencelor.
  A doua repriză s-a derulat cu faze de spectacol de ambele părți și, cu toate că duritatea apărării Zalăului s-a manifestat din plin, fiind taxată în repetate rânduri de public, scorul s-a păstrat neutru până în minutul 40. Acesta a fost, în fapt, momentul psihologic care a decis soarta meciului, care a marcat începutul unei avalanșe de reușite la poarta Zalăului. Ratările Anei Drăguț (care, cu înălțimea și forța ei, părea din altă specie în raport cu majoritatea jucătoarelor de pe teren) au demoralizat complet HC Zalău, nici măcar flăcările aruncate de maestrul Tadici nereușind să le readucă pe linia de plutire. Și, cu toate că Szilvia Szabo și Almudena Rodrigues aproape au îndoit bara porții adverse la finalul meciului, cu două ratări care au pus pe jar publicul, scorul final a fost net favorabil CSM Bistrița: 22 - 19!
  Apărarea bistrițencelor a fost, din nou, la înălțime, fragmentând fazele ofensive cu faulturi tactice inspirate. Am avut chiar impresia unei creșteri în agresivitate a apărării noastre la finalul meciului, pe măsura durității atacurilor Zalăului.
  Rezultatul marchează al șaptelea meci fără înfrângere, performanță extaordinară a fetelor, care confirmă valoarea echipei – tehnică foarte bună, pregătire fizică de excepție, moral ridicat și coeziune – dar și a antrenorului Horațiu Pașca, acesta găsind, se pare, formula optimă de abordare a fiecărui meci în parte!
  Au adus victoria Oana Chirilă (cu 7 goluri), Laura Pristavița (4), Szilvia Szabo (3), Almudena Rodriguez (3), Andreea Tetean (2), Magdalena Paraschiv (1), Daniela Rațiu (1), Bianca Zegrean (1) și, bineînțeles, Ana Maria Măzăreanu, care a salvat 10 din cele 29 de mingi aruncate de jucătoarele oaspete pe poarta sa. De remarcat că Laura Pristavița și Daniela Rațiu fac parte din lotul lărgit al României pentru partida cu Rusia din preliminariile Euro 2018!
  Finalul spectacolului a fost emoționant, jucătoarele de la CSM Bistrița primind flori și cadouri de 8 Martie din partea jucătoarelor echipei de fotbal feminin ACS Heniu Prundu Bârgăului și a cotidianului „Mesagerul de Bistrița-Năsăud”!
  Pentru spectatori meciul a constituit un eveniment deosebit de spectaculos, oferindu-le emoții intense și satisfacție maximă!

  Alexandru GEORGIȚĂ

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close