Mișcare unionistă emoționantă, la Măgura Ilvei

-A A +A

Mișcare unionistă emoționantă, la Măgura Ilvei
  Duminică, Primăria și Parohia Ortodoxă din Măgura Ilvei au organizat o serie de manifestări religioase, culturale și artistice dedicate Centenarului Marii Uniri, la care au participat oficialitățile județene, în frunte cu președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, și prefectul Ovidiu Frenț, invitați speciali fiind peste o sută de delegați din Basarabia, primari, consilieri locali ori simpli cetățeni. Ziua de sărbătoare a debutat cu o slujbă arhierească oficiată de ÎPS arhiepiscop și mitropolit Andrei, la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”. La sfârșitul Sfintei Liturghii, primarul comunei Măgura Ilvei, Valer Avram, a primit de la mitropolitul Andrei cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului: ”Crucea Transilvană”, în timp ce ÎPS mitropolit Andrei a primit cetățenia de onoare a comunei Măgura Ilvei.

  Cu această ocazie a fost sfințită noua capelă mortuară din curtea bisericii, însă cel mai emoționant moment a fost acela în care un tricolor lung de 100 de metri a fost purtat prin centrul comunei de zeci de tineri din România și Basarabia. Memorabila manifestare a fost finalizată cu un spectacol folcloric susținut de artiștii Ansamblului Profesionist ”Dor Românesc”.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Daniel

  Frumos moment, dar urat drumul pana acolo.

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close