|

Alexandra Bank din Bistrița, printre miile de tineri care au depus jurământul militar

-A A +A

Alexandra Bank din Bistrița, printre miile de tineri care au depus jurământul militar
  Aproape 3.000 de tineri din școlile ce aparțin de Ministerul Afacerilor Interne au depus, vineri, jurământul militar, în cadrul unor ceremonii la care au participat familiile și prietenii celor ce au decis să îmbrățișeze o carieră în cadrul MAI. Printre acești tineri s-a aflat și bistrițeanca Alexandra Camelia Bank, care a vorbit pentru „Mesagerul de Bistrița-Năsăud” despre ce înseamnă pentru ea jurământul militar și ce sentimente au încercat-o în momentul rostirii acestuia.
  Pentru mine, jurământul militar reprezintă o legătură pe viață cu țara, dar cel mai important, cu cetățenii acesteia. Este, oarecum, o promisiune față de oameni că voi fi mereu acolo pentru ei, gata să-i ajut în orice situație. A fost un prim pas «cheie» în viitoarea mea carieră, pentru care am luptat și pe care mi-am dorit-o și mi-o doresc în continuare la fel de mult. A fost un moment emoționant, pentru că doar în acele clipe conștientizezi, de fapt, însemnătatea jurământului militar”, ne-a mărturisit tânăra, elevă a Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.
  Elevii școlilor din MAI au susținut examenul de admitere în luna ianuarie și vor finaliza studiile la sfârșitul acestui an. Măsura reducerii timpului de studiu de la doi ani la un an în cazul școlilor din MAI a fost luată în toamna acestui an, datorită deficitului foarte mare de personal din instituțiile publice ce aparțin acestui minister.

  Cristina RUSU

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close