|

Conferință PMP referitoare la... congresul PSD

-A A +A

Conferință PMP referitoare la... congresul PSD
PMP a început săptămâna cu o conferință de presă, pentru a-și prezenta activitatea derulată de la ultima întâlnire, după cum a precizat președintele filialei Bistrița-Năsăud, deputatul Ionuț Simionca. Principala realizare a constat în susținerea, în Comisia de Transporturi a Parlamentului, a unei legi privind dotarea cu bariere a trecerilor la nivel cu calea ferată. Legea a fost votată în unanimitate, trecând de Senat, Ionuț Simionca opinând că șansele de a fi adoptată sunt foarte mari.
O lege care va salva vieți, ce obligă la instalarea de bariere și semnale acustice la toate trecerile la nivel de pe drumurile europene și naționale, cu grad de risc ridicat”, a precizat deputatul.
La nivel de județ, prioritatea formulată de liderul PMP și transmisă tuturor primarilor este legată de situația apei curente, a canalizării și a infrastructurii rutiere, acesta manifestându-și disponibilitatea pentru susținerea necesităților pe această linie la forurile superioare.
O altă problemă abordată s-a referit la disponibilitatea populației din mediul rural de a se racorda la rețeaua de gaz, având în vedere dificultățile de aprovizionare cu lemn de foc.
Noi, ca țară, ar trebui să avem o strategie pe ceea ce înseamnă energie și încălzire, pe ce înseamnă electricitate”, a opinat Ionuț Simionca.
O abordare diferită a avut președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, care în prima parte a discursului s-a referit exclusiv, și în termeni foarte duri, la congresul social-democraților. PSD și liderul Dragnea au fost etichetați în termeni de „dictatura PSD”, „execuții staliniste”, „liderul suprem al bolșevicilor români”, „pericol pentru democrația din România” etc. Ca soluții pentru combaterea acestor derapaje au fost identificate și formulate de liderul PMP: Parlamentul format din 200 de deputați și 100 de senatori și revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
O componentă importantă a discursului lui Eugen Tomac s-a referit la asumarea, de către această formațiune, a obiectivului unirii cu Republica Moldova, context în care liderul PMP a evocat momentul adoptării, de către Sfatul Țării de la Chișinău, a deciziei de unire a Basarabiei cu România, „pas care a reprezentat temelia României de la 1918, pentru mult mai târziu a urmat Bucovina și, apoi, Transilvania”. Ziua de 27 martie va fi aniversată oficial pentru prima dată în acest an, ca urmare a declarării acesteia drept sărbătoare națională.
Surprinzător este faptul că pe pagina de Facebook a președintelui executiv al PMP a fost postată o mențiune cu privire la conferința de presă, care face referire doar la criticile aduse PSD și la legislația privind numărul de parlamentari și alegerile locale.

Alexandru GEORGIȚĂ

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close