|

Maria Matean, eleva care abia așteaptă să împlinească 16 ani pentru a fi voluntar ISU

-A A +A

Maria Matean, eleva care abia așteaptă să împlinească 16 ani pentru a fi voluntar ISU
  Printre copiii și tinerii prezenți, sâmbătă, la Caravana SMURD, pentru a se iniția în acordarea primului ajutor în situații de urgență, s-a numărat și Maria Matean, elevă în clasa a IX-a A la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița. De fapt, pentru Maria, ceea ce a aflat în centrul mobil al SMURD, amplasat lângă Biserica Evanghelică din Bistrița, nu a fost o noutate, deoarece a absolvit de curând un curs de prim ajutor organizat de Crucea Roșie.
  Întrebată de reporterul „Mesagerul de Bistrița-Năsăud” de ce a venit la Caravana SMURD, Maria ne-a declarat: „Am venit deoarece este foarte important să știi să acționezi în cazul în care ești aproape de o persoană inconștientă sau conștientă dar care spune că ar avea simtome ce i-ar putea pune viața în pericol. Nu e de ajuns doar să vrei să ajuți pe cineva în situație de risc, este foarte important să știi să aplici manevra de resuscitare pentru a nu-i face și mai rău persoanei respective. Cred că salvarea unei persoane este o reușită foarte importantă, care îți dă un sentiment plăcut, de mulțumire sufletească. Îmi pare rău că nu am putut să mă înscriu la programul de voluntariat organizat în acest an de ISU Bistrița, pentru că nu am 16 ani împliniți. Sper să mai fie un astfel de program și la anul, deoarece îmi doresc de mai mult timp să devin voluntar al acestei instituții”.
  În caravană, Maria a făcut o demonstrație de resuscitare, a primit o diplomă de la organizatori și, mulțumită că nu a uitat lucrurile învățate la cursul de la Crucea Roșie, a plecat acasă să-și facă temele...

  Cristina RUSU

   

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close