|

O fotografie cu un câine scos mort din apă a stârnit indignare pe Facebook

-A A +A

O fotografie cu un câine scos mort din apă a stârnit indignare pe Facebook
O fotografie cu un câine scos din apă mort, ce avea un lanț la gât, a produs un val de indignare pe pagina de Facebook a Păstrăvăriei Rin, unde aceasta a fost postată. Mulți dintre cei ce au adăugat comentarii se întreabă, pe drept cuvânt, ce s-a întâmplat cu bietul animal înainte de a ajunge în apă. Unii și-au exprimat temerea că stăpânul animalului, sau altă persoană, ar fi aruncat câinele de viu în apă, dorind să scape de el, cu lanțul agățat de gât, pentru a nu putea să se salveze.
Acest caz ne-a fost semnalat de mai multe persoane, printre care și un cetățean din celălalt capăt de țară, revoltat de imagine: „Din Constanța, vă semnalez, cu revoltă, un caz de cruzime împotriva animalelor petrecut pe raza județului Bistrița-Năsăud, mai precis în comuna Romuli. De acest caz am luat act de pe pagina de Facebook «Păstrăvăria Rin», unde a fost postată o poză cu un individ care scoate din apă un câine al cărui gât este legat cu un lanț lung. Din poză și din comentarii reiese că fapta a fost săvârșită, cel mai probabil, pe raza comunei Romuli, de către un locuitor al acesteia (se pare că nu de persoana din poză). De asemenea, dintr-o altă poză postată pe aceeași pagină, la capitolul comentarii, rezultă că, în aceeași zonă, ar mai exista un câine mort prin înecare. Astăzi (luni, nota redacției) am sesizat Inspectoratul Județean de Poliție și pe primarul comunei Romuli, în vederea identificării persoanei sau persoanelor care se fac vinovate de încălcarea art.6, aliniat (2), literele a), h) și j) din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, republicată, și a aplicării măsurilor legale prevăzute de art.25, alineat (1), litera a) din aceeași lege, ce se impun împotriva acestora. Vă sesizez și pe dumneavoastră în speranța că un efort conjugat va conduce la identificarea celor capabili de o asemenea faptă abominabilă”, ne-a transmis Mihai Petre.
Inspectoratul de Poliție Județean a confirmat pentru „Mesagerul de Bistrița-Năsăud” că, într-adevăr, există o sesizare privind cazul prezentat, iar polițiștii urmează să facă cercetări, pentru a vedea dacă fotografia chiar a fost surprinsă în comuna Romuli, în ce împrejurări a murit animalul și dacă cineva se face responsabil de moartea acestuia.
foto: Păstrăvăria Rin

Cristina RUSU

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

Cine vrea sa scape de un caine, nu-l arunca cu lantzul la gat, chiar contzaran din asta fara inima si fara suflet sa fie, ptr ca are mult mai mare valoare un lantz, chiar si ruginit ori rupt, decat un biet animal care i-a fost credincios si l-a servit neconditionat si de care sistematic toti contzaranoii nostri isi bat joc.
Probabil i s-a rupt lantzul, iar el a "navigat" haihui aiurea si vrand sa treaca prin vadul "apei" i s-a agatzat lantul de bolovani sau crengi si s-a inecat... Mult mai probabil .
De regula ( din traditia noastra romaneasca ) cio.par.lanii nostri de la sate-i spanzura cu sarme sau ii omoara pur si simplu lovindu-i cu parul ori cu sapa-n cap... daca nu le mai trebuie , iar cei de la oras ii " impusca " ori otravesc fel si chip .

imaginea utilizatorului Vizitator

Era mai bine sa-l lase sa putrezeasca in apa ??? Foarte bine ca l-a scos, ar trebui sa faca la fel si altii ca toata Valea Somesului si a Salautei e plina de gunoaie tot timpul anului...

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close