|

S-au pus bazele unei „bănci de semințe” în cadrul „Comunitaria” și au fost acceptate trei noi familii

-A A +A

S-au pus bazele unei „bănci de semințe” în cadrul „Comunitaria” și au fost acceptate trei noi familii
  La Liceul Tehnologic Agricol din Bistrița a avut loc, luni, cea de-a doua selecție a familiilor de bistrițeni care doresc să primească în folosință o parcelă de pământ, cu o suprafață cuprinsă între 0,5-1 ar, pe care să-și amenajeze propria grădină de legume, plante aromatice sau flori. În urma selecției, trei noi familii au fost acceptate în acest proiect unic în județ, care își propune să apropie bistrițenii de natură.
  De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a făcut schimb de semințe între gospodari și între aceștia și echipa de proiect, formată din elevi și profesori de la Liceul Agricol. Mai mult decât atât, s-au pus bazele unei mici „bănci de semințe”, la care vor avea acces toți cei implicați în proiectul „Comunitaria”. Tot la întâlnirea de luni, familiile acceptate și-au prezentat planul grădinii pe care urmează să o amenajeze, iar echipa de proiect a oferit consultanță cu privire la tipurile de unelte ce trebuie achiziționate și la pregătirea răsadurilor.
  Următoarea întâlnire va avea loc în data de 26 martie, când fiecare utilizator de lot va primi, în cadru festiv, parcela de pământ, pe care o va administra cum va considera de cuviință, însă cu respectarea regulamentului proiectului.

  Cristina RUSU

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close