|

Tibi Ușeriu rezistă în maratonul prin iadul alb. E în fruntea celor 10 concurenți rămași în cursă

* „Îs praf, o nins toată noaptea. S-o întâmplat ceva, m-am umflat foarte tare, îs deformat total. Amu, dacă am dus-o io, o duc până la final”

-A A +A

Tibi Ușeriu rezistă în maratonul prin iadul alb. E în fruntea celor 10 concurenți rămași în cursă
Pe măsură ce cursa în maratonul de la Cercul Polar de Nord se apropie de final, se rărește numărul concurenților care rezistă în iadul alb. Doar zece concurenți au reușit să treacă de jumătatea traseului, în condiții de frig cumplit, vânt puternic și ninsoare. În fruntea plutonului, la mare distanță față de al doilea clasat, continuă să se afle bistrițeanul Tibi Ușeriu, care se încăpățânează să reziste, deși începe să aibă probleme de sănătate. Aflăm mai multe mănunte din raportul de cursă al zilei a patra, postat pe site-ul Asociației Tășuleasa Social:
E ziua aceea în care sună telefonul şi toată lumea tace. E ziua aceea în care Tibi rosteşte cuvinte pe care nu le-a mai rostit. E ziua aceea care am vrea să nu mai vină. Dar a venit iar, pentru că aşa e concursul ăsta: te zdrobeşte, te face bucăţi, te dezgoleşte de toate orgoliile, dar îţi oferă şansa de a renaşte pe urmă, de a deveni un alt om, dacă rămâi în picioare pînă la final. El a rămas de două ori până acum şi nădăjduim că va rămâne în picioare şi anul acesta. A nins, zăpada este foarte mare, iar efortul de a trage sania este copleșitor. Și o spune omul care duce pe umeri doi bușteni, deodată. Tibi zice că, din punctul lui de vedere, este o mare întrebare dacă va termina cineva concursul, atât de grea i se pare înaintarea. Şi o spune calm, netulburat. Corpul lui se dezintegrează treptat. Picioarele s-au umflat foarte tare, nu le-a mai văzut niciodată atât de umflate. Faţa este de nerecunoscut. De degetul care a degerat a şi uitat, nici nu a mai pomenit de el. Dar nu putem să nu observăm că simţul umorului a rămas, iar acesta e un semn că încă funcţionează perfect. A ajuns la kilometrul 370 şi mai are încă 90 km până la Inuvik. A promis că va face tot ce poate ca să ajungă la final, şi aşa va face. Aşa e el. Până la capăt, indiferent cât de departe este acel capăt. Are un avans de 7 ore faţă de irlandez, la care se vor mai adăuga orele de somn ale irlandezului, deci stăm foarte bine. Au mai rămas 10 în cursă. Pe Ice Road vor abandona cei mai mulţi. Nu îmi imaginez cum se poate ajunge la final în aceste condiţii, dar dacă există o cale, Tibi o va găsi”, este mesajul celor de la Tășuleasa.
La această oră, Tibi Ușeriu este în drum spre Inuvik, iar ca să ajungă acolo, trebuie să străbată 120 de kilometri fără punct de control, ca urmare va trebui să doarmă pe marginea drumului, în condiții extreme de frig și vânt.
foto: Tășuleasa Social

Cristina RUSU

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

No amu ce sa faca si el... Macar atat, ca la altceva nu se pricepe .

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close