|

Ionuţ Simionca: „Politica trebuie să ţină pasul cu tehnologia. Nu mă aşteptam ca Internetul să divizeze Opoziţia”

-A A +A

Ionuţ Simionca: „Politica trebuie să ţină pasul cu tehnologia. Nu mă aşteptam ca Internetul să divizeze Opoziţia”
PNL s-a alăturat coaliţiei de guvernare PSD-ALDE-UDMR, respingând la vot, în Camera Deputaţilor, un proiect de transparentizare a activităţii primăriilor şi consiliilor judeţene.
Iată că tocmai o lege care vizează facilitarea accesului cetăţenilor pe Internet la activitatea primăriilor a condus la refacerea USL. Nu mă aşteptam ca Internetul să divizeze opoziţia. Cum să fii liberal şi să susţii că, în epoca tehnologiei, informaţiile trebuie să fie publicate, în continuare, doar la avizierul primăriei?”, se întreabă deputatul PMP Ionuţ Simionca, unul dintre iniţiatorii acestui proiect legislativ.
Deputații Partidului Mișcarea Populară au propus modificarea şi completarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, în sensul instituirii obligaţiei postării unor informaţii de interes public pe pagina de Internet a unităţii administrativ-teritoriale, cum ar fi ordinea de zi a şedinţelor, hotărâri de consiliu local sau judeţean, rapoarte lunare etc. De asemenea, se propune înregistrarea şedinţelor consiliilor locale cu aparatura tehnică din dotarea primăriei şi transmiterea acestora pe site. Deputații PNL și PSD-ALDE-UDMR au votat pentru respingerea proiectului, pe motiv că suprareglementează și îngreunează activitatea în administrația publică locală.
În 2001, când a fost adoptată Legea administrației publice locale, reprezentanții administrației publice locale aveau acces limitat la Internet. Dar, după 17 ani, cetățenii îşi manifestă spiritul civic mai ales prin intermediul mijloacelor de comunicare online. Acestea sunt vremurile în care trăim, iar politica trebuie să țină pasul cu tehnologia. Vorbim despre audiențe ținute pe Facebook, ședințe de consiliu local transmise live sau despre consultări online doar ca despre excepții pe care le găsim în câteva orașe mai mari. În majoritatea unităților administrativ-teritoriale, informațiile circulă încă doar din biroul primarului la avizierul Primăriei, nefiind accesibile cetățenilor în timp util”, a declarat Ionuţ Simionca.
În opinia acestuia, transparentizarea administraţiei ar trebui să fie un deziderat al tuturor partidelor.
Ca deputat la primul mandat, pun foarte mult preț pe nivelul crescut al transparenței administrației publice, motiv pentru care cred cu tărie că cetățenii trebuie să aibă acces din ce în ce mai ușor la documentele și activitățile ce țin de instituțiile publice. Prin această propunere legislativă, am adus în atenţia colegilor din Parlament o serie de măsuri normale într-o democrație consolidată, menite să îi apropie pe cetățeni de decidenții politici, să îi implice pe cetăţeni în procesul decizional şi să le confere acestora toate informațiile publice necesare pentru participare activă”, a concluzionat parlamentarul PMP.

deputat PMP Ionuț Simionca

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Balan Marius- ecologist PV

D-le DEPUTAT. Ceea ce spuneti dvs acolo suna bine numai ca nu se vrea. Vorbiti de transparenta ? Fiti serios si ganditi-va ca pe la butoane si fotolii partidele vin pe rand in functie de voturile primite. Nu convine nimanui sa dea explicatii fraierilor de contribuabili care trimit leutii pe care ei ii manaresc dupa interese de partid si personale. Vorbiti de o apropiere intre cetatean si decidentii politici. Ea nu se poate face decat odata la patru ani de forma cand politrucii vin si sunt instare sa -i pupe pe toti in DOS numai sa le dea voturi. Dupa aceea cine intrazneste sa-i critice, sa aduca dovezi ca sunt incapabili si nu au o lista de prioritati , cel care -i trage de maneca risca sa fie evacuat mintenas de MILITIA LOCALA din sala de dezbateri. Asa ca ; O ZI BUNA si SARBATORI FRUMOASE !

imaginea utilizatorului Cititor

Internetul si FACEBOOK-ul ... sta la baza noului partid care se va infiintza stimare domn ! PARTIDUL FACEBOOK , nu va va diviza ci " va va aduna " din nou, pe toti la un loc... prin pietzele marilor orase, unde aveti impresia domniile voastre ca ne reprezentati pe noi romanii, fara sa va dea absolut nimeni vre-un mandat de reprezentare in acest sens ! ! !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close