(FOTO) Sărbătoare la biserica „Sfântul Ilie” din Năsăud

-A A +A

(FOTO) Sărbătoare în parohia bisericii „Sfântul Ilie” din Năsăud
  Vineri, la orele amiezii, Înalt Preasfinţitul părinte Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului și mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfinţite în biserica cu hramul „Sfântul Mare Prooroc Ilie”, lăcaș de cult păstorit de părintele Iulius Mureșan. Înalta față bisericească a fost întâmpinată de un impresionant sobor de preoți, condus de părintele protopop al Năsăudului, Ioan Dâmbu, primind flori din partea unor copilași îmbrăcați în straie populare.
  Cel mai nou lăcaș de cult ortodox din orașul Năsăud a fost neîncăpător pentru mulțimea de credincioși veniți să asiste la Sfânta Liturghie. Răspunsurile la slujbă au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca. Înalt Preasfinţitul părinte Andrei a rostit un vast şi cuprinzător cuvânt de învăţătură, vorbindu-le credincioşilor despre semnificaţia şi importanţa Liturghiei Darurilor înainte Sfinţite, despre post şi rugăciune, despre beneficiile postului pentru credincioşii râvnitori. În cadrul evenimentului religios, părintele Marcel a fost hirotonit ipodiacon.
  Piatra de temelie a bisericii „Sfântul Ilie” din Năsăud a fost pusă de Înalt Preasfinţitul Andrei Andreicuţ la data de 5 octombrie 2012, lăcaşul de cult fiind edificat pe strada Cloşca, pe un teren donat de o văduvă și amplasat în zona cartierului de rromi de la Valea Spinului, în zona de vest a orașului. Interiorul și fațadele sunt în curs de amenajare, prima slujbă fiind oficiată în urmă cu trei ani, pe 20 iulie, de Sărbătoarea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close