(FOTO) Suflete tămăduite prin credință și rugăciune, la hramul mănăstirii din Salva

-A A +A

(FOTO) Suflete tămăduite prin credință și rugăciune, la hramul mănăstirii din Salva
  Vineri, în ziua slăvitului praznic al Izvorului Tămăduirii, Înalt Preasfințitul părinte Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, înconjurați de un sobor de preoţi şi diaconi, au săvârşit Sfânta Liturghie la sărbătoarea hramului mare al mănăstirii de măicuțe din comuna Salva.
  Arhiereul Andrei a fost întâmpinat de stareţa Stavrofora Emanuela Moisa şi de un impresionant sobor de preoți, conduși de protopopii Ioan Dâmbu (Năsăud), Alexandru Vidican (Bistrița) și Doru Zinveliu (Beclean), calea spre lăcașul principal de cult fiindu-le deschisă de grupul de măicuțe. Ceremonialul religios s-a desfășurat pe un podium special amenajat în curtea mănăstirii, răspunsurile la strană fiind date de corul măicuţelor, şi nu puţine au fost momentele în care şi credincioşii prezenţi la hram au cântat într-un glas rugăciunile înălţate în timpul Sfintei Liturghii.
  În cuvântul de învățătură, Înalt Preasfințitul arhiepsicop și mitropolit Andrei a vorbit despre frumuseţea duhovnicească pe care o reprezintă praznicul Izvorul Tămăduirii, subliniind totodată şi rolul deosebit pe care îl are Maica Domnului în mântuirea noastră.
  Să mai spunem că de la sărbătoarea hramului mănăstirii din Salva nu au lipsit oficialitățile locale și județene.
  La final, toţi credincioşii au primit agheasmă, dar şi merinde, bucate tradiţionale alese, care au întregit bucuria şi frumuseţea sărbătorii.
  Izvorul Tămăduirii este hramul mare al mănăstirii din Salva, al doilea fiind celebrat de Sânziene, pe 24 iunie, de „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, în timp ce al treilea și ultim hram este sărbătorit pe 12 noiembrie, de „Sfinţii Martiri Năsăudeni – Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra şi Vasile din Telciu”.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close