|

Poliţiştii bistriţeni, la hramul Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva, cu sfaturi pentru cetăţeni

-A A +A

Poliţiştii bistriţeni, la hramul Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva, cu sfaturi pentru cetăţeni
  Ultimele două săptămâni au fost marcate de o perioadă specială din an, cea a sărbătorilor pascale. Pentru cetățenii județului Bistrița-Năsăud acest context a reprezentat o binemeritată perioadă de odihnă, sărbătoare, cu deplasări la rude sau în locații de vacanță. Este, din păcate, și perioada în care hoții profită de lipsa de acasă a cetățenilor sau de reducerea vigilenței manifestate de aceștia vis-a-vis de bunurile personale. Tocmai în acest context, polițiștii și-au intensificat activitățile de informare-prevenire, atât prin prezența lor în unitățile de învățământ din județ cu recomandări care au vizat copiii, pe teme cum ar fi siguranța rutieră, disparițiile de minori, violență școlară, consumul de băuturi alcoolice sau alte substanțe, precum și prin activități stradale de distribuire de materiale preventive și discuții cu cetățenii pe subiecte care vizează infracțiunile comise cu violență, furturile din genți, poșete, buzunare, furturile din locuință, violența domestică sau înșelăciunile produse prin metoda „Accidentul”.
  Activitățile s-au desfășurat în cadrul campaniei de prevenire „Sărbători pascale în siguranță”, care se încheie vineri prin prezența polițiștilor de Prevenire, Ordine publică și Rutieră la hramul Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din localitatea Salva. Cu acest prilej, în zona locașului de cult a fost organizat un stand de prevenire, în cadrul căruia polițiștii au oferit sfaturi și materiale de informare. Pe parcursul întregii zile, polițiștii discută cu cetățenii de pe Valea Sălăuței care au ales să fie prezenți la acest eveniment religios și le vor face recomandări pentru creșterea gradului de siguranță în contextul acestei zile de sărbătoare. Subiectul principal vizat - furturile din genți, poșete, buzunare, deoarece astfel de manifestări sunt prilej propice de a acționa pentru hoți.

  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close