Tășuleasa Social și micii voluntari au colectat peste 50 de tone de plastic. La acțiune a fost prezent și prefectul Ovidiu Frenț

-A A +A

Tășuleasa Social și micii voluntari au colectat peste 50 de tone de plastic. La acțiune a fost prezent și prefectul Ovidiu Frenț
Campania Ziua Bună – Ziua Voluntarilor Mici, acțiune începută de Tășuleasa Social în urmă cu trei ani a avut în 2018 drept obiectiv colectarea și reutilizarea plasticului. Astfel, sâmbătă, 14 aprilie, 30 de camioane au plecat la primele ore ale dimineții, împreună cu voluntari de la Tășuleasa Social, pe rute din 5 județe, ca să colecteze deșeurile din plastic adunate de 23.000 de elevi în vacanța de Paști.
În campania de colectare au fost implicați elevi și profesori care au beneficiat, în această iarnă, de proiectul Camionul de Crăciun.

Contextual, doar într-o singură zi au fost colectate peste 50 de tone de mase plastice.

Prezent la acțiunea de colectare, prefectul de Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț, a scris următoarele pe pagina sa de socializare: ”Deși materialele plastice păreau atunci când au apărut un progres uriaș, constatăm că mica noastră planetă e acum sufocată de ele. Multe specii de plante și animale suferă, mor sau transmit pe lanțul trofic microparticulele provenite din diferitele tipuri de plastic. Evident că nu suntem excluși nici noi, studiile Univ. de Stat din New York - Fredonia demonstrând prezența acestor particule în apa din rețele, în cea îmbuteliată, în bere, zahăr, miere, etc.. Din păcate aceste substanțe se găsesc și în aer unde se pot asocia cu gazele radioactive (cum este radonul) multiplicându-se efectele nocive și favorizante pentru apariția carcinoamelor și a altor tipuri de cancer. Pe glob sunt golite în fiecare minut 1 miliard de recipiente (sticle) de plastic. Am infestat planeta cu peste 150 mil. tone de materiale plastice aruncate aiurea, anual adăugându-se alte 8 mil. tone.
Singura soluție este responsabilizarea tuturor în depozitarea conformă, colectarea și reciclarea acestor ambalaje toxice.
Felicitări din nou Tășuleasa, tuturor celor care au contribuit la Ziua Voluntarilor Mici care a avut ca scop principal colectarea de materiale plastice, în subsidiar fiind o excelentă acțiune educativă și un «Mulțumesc!» pentru cadourile primite de Crăciun! 
5 județe, 23.000 elevi, profesori, instituții și autorități, mulți voluntari, peste 50 tone plastic colectat!
”.

Cum arată în cifre proiectul Ziua Bună-Ziua Voluntarilor Mici:

2015 - 52.500 de puieți plantați într-o singură zi, 7.000 voluntari (elevi și profesori) în 40 de localități;
2016 - 106 proiecte în care au fost implicați 8.000 de voluntari din 74 de școli;
2017 - 41.000 de puieți plantați într-o singură zi, 13.000 de participanți din 5 țări.

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Lia

Cu o floare nu se face primavara. La mine in casa se separa deseurile perisabile/ biodegradabile de cele din plastic/ hârtie/ metal de vreo 13 ani. Nu cunosc pe NIMENI care sa faca asta. Nici institutiile publice nu respecta aruncarea selectiva a deșeurilor cu toate că există coșuri/ pubele speciale Primesc mereu aceeași replică " la ce bun daca toate ajung amestecate?" Atentie domnilor politicieni alesi de cetateni.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close