Gelu Muthi: Obiectivul nostru pentru alegerile europarlamentare este depășirea a 10 procente

-A A +A

Gelu Muthi: Obiectivul nostru pentru alegerile europarlamentare este depășirea a 10 procente
Președintele ALDE Bistrița, viceprimarul Gelu Muthi a confirmat faptul că organizația pe care o conduce și-a propus să ”scoată” cel puțin 10% la alegerile europarlamentare care ar putea avea loc pe data de 26 mai 2019.

„ Vrem să demonstrăm că suntem puternici, că avem acel electorat de dreapta şi, pe care vrem să îl aducem la urne”, susţine Gelu Muthi.

Întrebat de ceea ce se întâmplă în ALDE Bistrița, Gelu Muthi ne-a vorbit despre procesul de reorganizare în care a intrat filiala municipală: ” Suntem în plin proces de reorganizare a organizaţiei municipale, atenţia noastră fiind acum îndreptată spre organizaţia de tineret, acolo unde căutăm să o structurăm pe oameni tineri dar dornici să muncească, flexibili politic, aşa că peste două luni vor putea avea şi alegeri pentru desemnarea unui lider autentic şi care să ne fie sprijin pentru bătăliile electorale care se întrevăd la orizont. Nu este uşor să construieşti, în doi ani, ALDE Bistriţa de la zero, dar, putem spune că stăm destul de bine”, spune Muthi.

Se va respecta cutuma?

În ceea ce priveşte numele celui care va reprezenta ALDE în cursa pentru primăria municipiului Bistriţa, Gelu Muthi confirmă cutuma partidului, cea care spune că preşedintele organizaţiei municipale sau orăşeneşti este cel care intră în cursa pentru primăria oraşului sau municipiului respectiv: „ Da, la ora actuală sunt candidatul ALDE la primăria Bistriţei, doar că decizia finală se va lua după ce vom vedea şi vom vedea şi analiza cercetarea sociologică pe care o vom comanda foarte curând”, a a explicat Muthi.

În prezent, niciun partid politic care activează în Bistriţa nu şi-a anuţat oficial vreun candidat la alegerile locale din 2020, dar se poate spune că PSD ar putea merge pe mâna primului viceprimar, Cristian Niculae, în timp ce de la PNL, Sorin Hangan, liderul organizaţiei municipale a precizat că nu exclude o asemenea candidatură. O altă candidatură care nu poate fi exclusă este cea a deputatului PMP, Ionuț Simionca.

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close