Hora țărănească, la mare cinste la Zagra

-A A +A

Hora țărănească, la mare cinste la Zagra
  În comuna Zagra, și după aceste sărbători pascale, s-a desfășurat tradiționala horă țărănească, manifestare la a cărei împlinire au contribuit părintele Ioan Dâmbu, paroh în localitate și protopop al Năsăudului, cu primarul Dumitru Bușcoiu. Și din nou zăgrenii au scos din lada de zestre poale şi pânzături ţesute cu migală, brâie şi mândrul clop cu pană de păun. Moștenite de la o generație la alta, oamenii de aici își poartă cu mândrie straiele populare.
  Această manifestare de suflet reflectă preocuparea pentru păstrarea portului tradițional și cultivarea dragostei pentru valorile culturii satului în sufletul generațiilor tinere”, ne-a declarat, luni, primarul Dumitru Bușcoiu.
  Altfel, edilul ne-a spus că în toate satele care aparțin de comuna Zagra au fost efectuate acțiuni de curățenie a domeniului public, cu ajutorul elevilor și al beneficiarilor ajutorului minim garantat.
  Acțiunile de primenire încă nu s-au încheiat, întrucât mai avem de derulat zile ale curățeniei de primăvară, noi, ca administrație publică locală, alături de organele silvice de pe raza comunei”, a ținut să mai sublinieze primarul Dumitru Bușcoiu.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close