|

Calendarul concursului pentru acordarea gradației de merit, sesiunea 2018

-A A +A

Calendarul concursului pentru acordarea gradației de merit, sesiunea 2018
Pe site-ul Ministerului Educației a apărut, recent, proiectul de Hotărâre privind metodologia și criteriile de acordare a gradației de merit în învățământul preuniversitar de stat, sesiunea 2018. Potrivit acestui proiect, stabilirea numărului de gradații și detalierea punctajelor aferente grilei de autoevaluare la nivel de inspectorate școlare au ca termen data de 14 mai. Candidații vor depune dosarele în perioada 21 mai - 12 iunie, la registratura unității de învățământ, și vor afla rezultatele finale în 27 iulie, când acestea vor fi afișate la sediile inspectoratelor școlare. În ce privește criteriile pe care trebuie să le îndeplinească candidații la concursul de acordare a gradației de merit, acestea sunt: citeriul activităților complexe cu valoare instructiv-educativă (77 puncte), criteriul privind performanțe deosebite în inovarea didactică/managerială (14 puncte), criteriul privind activitățile extraccuriculare, implicarea în proiecte, programe de formare profesională (14 puncte), criteriul privind contribuția la dezvoltarea instituțională (5 puncte). Punctajul maxim care poate fi obținut este de 110 puncte, iar numărul de gradații de merit este de 16 la sută din totalul posturilor didactice existente în luna martie 2018.

Cristina RUSU

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor

N-am inteles , se dau aceste " gradatii de merit " celor care au cat mai multe tzadule si calificari... ( pe hartie , chiar daca n-au absolut nici o valoare educativa ) sau celor care au performantza ridicata in sistemul de invatzamant la locul sau de munca ?
De ce se dau aceste " gradatii " centralizat pe judetz si nu de la unitate la unitate de invatzamant, functie de complexitatea activitatilor desfasurate de catre acestea... ?! Curios si interesant mod de abordare si de repartizare al acestor "gradatii " .

imaginea utilizatorului Gânditorul...

Tzadule ai daca faci... nu doar cursuri ci activități, concursuri, olimpiade, publicații...etc. Unele lucruri pot fi simulate, disimulate sau fentate dar cred ca trebuie să-i respectăm pe dascălii care muncesc cu adevărat. Procentual, probabil 95% dintre "gradați" merită să primească acest bonus.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close