Peste 3.200 de bistrițeni au semnat petiția contra ”mineralizării” pieței din jurul Bisericii Evanghelice

- adresele de e-mail ale APM și Primăriei Bistrița vor fi invadate de cereri vizând informații despre proiectul de modernizare a Pieței Centrale

-A A +A

Peste 3.200 de bistrițeni au semnat petiția contra ”mineralizării” pieței din jurul Bisericii Evanghelice.
Războiul dintre societatea civilă, verzi, PNL, PMP și USR în ceea ce privește proiectul primăriei Bistrița pentru modernizarea și reamenajerea pieței din jurul Bisericii Evanghelice a trecut la un alt nivel. Contextual, după o campanie puternică de strângere de semnături, cei de la ”Coaliția pentru Biodiversitate” au inițiat o altă campanie ”door to door”, mai precis trimit e mailuri bistrițenilor cerându-le să trimită pe adresa Agenției pentru Mediu și pe cea a primăriei Bistrița, cereri vizând informații despre proiectul de modernizare a Pieței Centrale.

Iată cum sună această cerere: În temeiul dispozițiilor Legii nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public,
SOLICIT INFORMAȚII DE INTERES PUBLIC
Vă solicit să îmi puneți la dispoziție următoarele informații referitoare la proiectul de modernizare a Pieței Centrală din oraș, cu precădere:
1. Numărul de arbori care vor exista în Piața Centrală la finalul proiectelor "Modernizare Piața Centrală", "Linia Verde" și proiectul Axelor turistice? Câți arbori existenți deja în zona Piața Centrală vor fi tăiați în cadrul acestor 3 proiecte? Câți arbori vor fi plantați în cadrul acestor 3 proiecte?
2. Care este procentajul de mineralizare a Pieței Centrale la final de proiect "Modernizare Piața Centrală"?
3. Care este procentajul de zonă verde care va rămâne în Piața Centrală la finalul proiectului "Modernizare Piața Centrală"?
4. De ce nu ați înscris în Registrul spațiilor verzi rondourile existente în Piața Centrală, în suprafață de 5021 mp, așa după cum rezultă din Notificarea pe care ați depus-o la APM BN, înregistrată cu nr. 4512/23.04.2018?
5. Care este costul de implementare a proiectului "Modernizare Piața Centrală"?
Formulez această solicitare întrucât informațiile acestea nu se află la dispoziția publicului larg, iar în spațiul public au apărut informații contradictorii. Acestea au creat valuri dezaprobatoare privind proiectul urbanistic menționat și doresc prin prezenta să solicitare să aflu mai multe informații despre acest proiect”, se arată în respectivul document.

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Balan Marius- ecologist PV

Mai avem pregatite 1.200 de semnaturi direct pe tabele. S-a stat de vorba cu tot atatia bistriteni. Nu pot descrie aici ceea ce au transmis oamenii prin viu grai administratiei. Este o mare realizare CIVICA la Bistrita si trebuie tinut cont de ea. Rog mult iubitorii de copaci, flori, iarba sa sustina petitia ca frumusetile naturale din Piata sa nu fie distruse de administratia dusmanoasa si indiferenta fata de MEDIU si sanatatea noastra. O mai puteti semna pana joi seara la ora24. NU VREM PIATA CENTRALA MINERALIZATA ! Asa suna petitia si o puteti afla pe google.

imaginea utilizatorului Cititor

Daca asa vor sa arate Centrul Bistritei, atunci va fi o zona searbada, urata si fara nici o atractie . Vrem sa-l vedem sezand si odihnindu-se pe aceste banci, doar pe domnul primar... singur , dupa ce iese la pensie , ca inafara locatarilor din zona ( stiti Dvs care ) , n-o sa mai " treaca " pe acolo aproape nimeni .

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close