Ţara mea

De la Lucrețiu Pătrășcanu, la Năstase, Ponta și alții

-A A +A

De la Lucrețiu Pătrășcanu, la Năstase, Ponta și alții
Cei mai bătrâni ne amintim, din tinerețile noastre sau măcar din cele auzite de la alții, cum Lucrețiu Pătrășcanu, ministrul Justiției în guvernul comunist de după al Doilea Război Mondial, a fost trimis la moarte pentru a fi spus că este mai întâi român și apoi comunist. Afirmația ar fi fost făcută într-un discurs la Universitatea din Cluj, în vremea unei vizite a ministrului comunist în Transilvania. În fond, lucrurile nu au stat așa, în subtextul eliminării liderului comunist a fost lupta pentru putere, Pătrășcanu fiind în partid un intelectual carismatic, doctor în economie la Leipzig, ajuns victima dogmaticilor staliniști.
Se observă cum, după 1989, țara noastră a devenit din stat suveran, stăpân pe bogățiile sale, o colonie, prin faptul că de toate bogățiile naturale ale subsolului beneficiază societăți străine, care le exploatează pe redevenţe mult mai mici decât se practică în Africa. Faptul că România exportă materie primă și importă produs finit, fără să beneficieze de valoarea adăugată, se alătură celor anterior spuse.
În condițiile lichidării celei mai mari părți din întreprinderile economice comuniste, efectuate de conaționali ,,isteți”, trădători, cozi de topor ale străinilor, câteva milioane de români au trebuit să își caute de lucru, să își remodeleze o viață nouă în străinătate, slăbind astfel puterea neamului. Nu se mai poate ascunde că vinderea a peste jumătate din fondul funciar slăbeşte condiţia românului în propria-i ţară, ca a palestinienilor de cândva în Ţara Sfântă.
După instalarea la Cotroceni a președintelui Traian Băsescu, acesta a reușit să transfere statutul de mardoi dintre băieții de cartier sau de șef autoritar într-un colectiv mic, la nivelul statului. Ultimele dezvăluiri despre omul său de curte, generalul Coldea, arată că a statuat o falangă condusă de Laura Codruţa Kovesi, menită să scoată din viața politică oameni cu știință, cu prestigiu și cu atașament la valorile naționale. Îi amintim în acest sens pe Adrian Năstase, fostul prim-ministru și candidat la președinția României, și pe Victor Ponta; primul a „reușit” să înfunde pușcăria pe considerentul că ar fi vinovat, dar nu pe un proces cu o argumentație cum se face, iar cariera politică a celui de al doilea a fost făcută țăndări pe considerentul că, în calitate de angajat privat, ar fi primit bani de la patron pentru a-l pune ministru atunci când ajunge şef de guvern. Faptele au avut locul mulți ani înainte ca Ponta să fie prim-ministru, într-o vreme când nici nu era previzibilă ascensiunea sa.
Direcţia Națională Anticorupție a devenit instrumentul scoaterii pe tuşă a oamenilor politici dedicați ţării. Dovedindu-se, probabil, că procesul lui Ponta nu se bazează pe infracțiuni, fostul lider PSD a fost achitat. Dacă a fost achitat, înseamnă că nu a fost corupt, dacă nu a fost corupt, înseamnă că dezastrul de la Colectiv nu i se poate imputa lui Ponta, ci altcuiva, și sugestia preşedintelui Iohannis a fost fără temei, astfel că lanțul slăbiciunilor merge mai departe. Înlocuirea Guvernului Ponta cu unul total incapabil, condus de Cioloș, a dat liber spre dezastru. În prezidenţiale, doborârea lui Ponta, care se găsea după primul tur la 10 procente de Iohannis, un candidat incredibil de modest ca prestație în dezbaterile electorale, care nu știa aproape nimic, s-a făcut prin crearea din afară a unei mari emoții, o formă de manipulare de ultimă oră.
Să fim bine înțeleşi: DNA pare să fi luat oameni politici din zona social-democrată, adversari ai CDU ca doctrină politică. Speranța că președintele Iohannis îi poate aduce la putere s-a evaporat de fiecare dată. DNA ar fi putut avea un rost teribil, ar fi trebuit să se vadă în judecarea abuzurilor care s-au făcut în restituirea proprietăților. Nu s-a auzit de niciun caz în Transilvania, unde proprietăți plătite de statul român au fost retrocedate prin acte fabricate, mincinoase. Pădurile românești se scurg în străinătate fără a fi transformate în mobilă de către români și vândute cu valoare adăugată. Nu ne îndoim că la viitoarele alegeri, tot din afara granițelor, se va putea crea o emoție cu ajutorul cozilor de topor din interior care lovesc la rădăcina neamului și țara va rămâne în aceeași stare după o zbatere pe loc precum valurile mării. Firește, se va arunca totul în cârca poporului, prost şi de nimic, vor raporta inteligenţii naţiei ambasadelor străine. Nu merită mai mult, se va spune, dar nu se ține cont că omul simplu nu se poate apăra, fără intelighenția aflată în slujba sa, din nefericire, în cea mai mare parte trădătoare a interesului național.
Vom fi mai departe la coada Europei cum de mult încoace. ,,Ce a fost, va mai fi”, a spus învățatul. Ce i s-a întâmplat liderului comunist Lucrețiu Pătrășcanu se întâmplă și astăzi, în forme asemănătoare. Numai că atâţia am aşteptat jumătate viaţa să scăpăm de comunismul sovietic şi jumătate ne-a trecut sub democraţia UE, a Germaniei, pentru mulţi cu foarte puţin mai brează, pentru popor, deloc.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close