|

În 14 mai începe concursul ,,Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic!”

-A A +A

În 14 mai începe concursul ,,Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic!”
În perioada 14 mai- 5 iunie 2018, în organizarea Primăriei Bistrița, în școlile din municicpiu se va desfășura concursul: ,„Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic!” ce urmărește creșterea responsabilității cu privire la protejarea mediului înconjurător, creșterea eficienței modului de colectare selective a deșeurilor, importanța reciclării deșeurilor, dar și încurajarea activităților de voluntariat.
Concursul se desfășoară pe două secțiuni, prima vizând cantitatea de deșeuri din plastic colectată în școli, iar cea de-a doua, ideile practice de reducere a cantității de deșeuri din plastic prin renunțarea la produse de unică folosință. Pentru a demonstra ideile de reducere a cantității de deșeuri din plastic, participanții trebuie să trimită fotografii care vor fi postate pe pagina de Facebook a evenimentului.
Deșeurile de tip ,,PET” colectate în fiecare școală vor fi predate SC Supercom SA, filiala Bistrița la sfârșitul fiecărei săptămâni, clasamentul concursului stabilindu-se în funcție de numărul de saci colectați raportat la numărul de elevi din școala respectivă.
La secțiunea privind cantitatea de deșeuri de tip ,,PET” colectate, se vor acorda 3 premii în bani, în valoare de 2000, 1500 și 1000 lei, iar la secțiunea de fotografie se va acorda un singur premiu special în valoare de 1000 lei. Premierea câștigătorilor concursului va avea loc în data de 5 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, în Parcul municipal.
Alte detalii despre concurs se pot obține la numărul de telefon: 0263/224508, interior 136 și pe pagina de Facebook: Bistrița renunță la plastic.

Cristina RUSU

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor

Gasiti mai o modalitate sa-i platiti BINE pe "adunatorii " de deseuri... ( mai ales din plasitc ) si veti constata ca vor dispare aceste "plasticuri " cum au disparut si deseurile din fier vechi... de astazi nu mai gasesti un "capat de sarma " nicaieri... Deseurile de plasitc si de sticla, efectiv nu le mai aduna nimeni.
Mi-am facut depozit de peturi , de borcane si badoage de conserve ... in ideia ca le iau " gunoierii " ( scuzati... ca le zic asa ... ) in a treia saptamana cum scria odata la ziar... si de fiecare data mi-au fost lasate jos si neluate de nimeni si incet... incet... le-am "turtit" pe toate, le-am spart si facut bucati si le-am pus inapoi in containerele de gunoi menajer si asa usor...usor... am scapat de ele, ca riscam sa fac alt depozit de gunoaie... cu ele... aici la mine acasa...
Uitati asa... unii poate n-au gasit " solutia optima" si le-au aruncat aiurea peste tot... si ne batem de ceasul mortii cate gunoaie nedegradabile sunt aruncate aiurea peste tot... Cel putin cioburile de borcanele din sticla sparte nu sunt daunatoare si polueaza natura... doar " estetic " .

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close