|

Expoziţia de pictură „Corneliu Drăgan-Târgoviște”, la muzeu, începând de miercuri

-A A +A

Expoziţia de pictură „Corneliu Drăgan-Târgoviște”, la muzeu, începând de miercuri
Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România - ALZIAR, vă invită la vernisajul expoziţiei de pictură „Corneliu Drăgan-Târgoviște” - acuarelă, miercuri, 16 mai 2018, ora 17.00, găzduită în sala Grigore Bradea. Expoziția cuprinde în jur de 50 de lucrări ce ilustrează măestria artistului în realizarea peisajelor prin studiul după natură.
„Lucrările sale trec motivele prin filtrul unei transfigurări interioare, astfel încât cel mai contemporan dintre peisajele urbane ale lui Corneliu Drăgan Târgoviște capătă un fel de patină a vremii și se înnobilează cu nostalgia privirii care-l surprinde în cele mai tainice dintre unghiuri. Arhitecturile de case și biserici se subţiază, se alungesc și își estompează delicat contururile, iar siluetele personajelor surprinse în mișcare se alcătuiesc din pete diafane de culoare... Corneliu Drăgan Târgoviște poate fi considerat și un pictor al anotimpurilor, pentru că reușește să surprindă și să valorifice, cu egală măiestrie, lumina reţinută și rece a soarelui de iarnă, pe cea generoasă a verii, pe cea blândă de toamnă, care potenţează căldura culorilor, ori lumina proaspătă și dătătoare de optimism a primăverii, în peisajele realizate prin studiul după natură”, declară criticul și istoricul de artă Luiza Barcan.
Vă așteptăm cu drag!

manager,
Alexandru Gavrilaș

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close