|

Peste 460 de amenzi aplicate de polițiștii bistrițeni la sfârșit de săptămână

*8 dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier, 30 de permise reținute, 15 certificate de înmatriculare retrase

-A A +A

Peste 460 de amenzi aplicate polițiștii bistrițeni la sfârșit de săptămână
În perioada 11-13 mai a.c., polițiștii de la Ordine publică și Rutieră au acționat pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră în trafic. Acțiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și depistarea celor care conduc vehicule deși se află sub influența alcoolului. Cu ocazia activităților desfășurate în perioada menționată, au fost constatate și aplicate în total peste 460 de sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproape 120.000 lei. Totodată, față de 30 de conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
Astfel, la data de 11 mai a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud și cei ai Postului de Politie Dumitra au organizat şi desfăşurat, pe raza comunei, o acţiune preventivă, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Roman Bistrița-Năsăud. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare și au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 5.500 de lei.
De asemenea, în noaptea de 12/13 mai a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, Secției 1 Poliţie Rurală Bistrița şi Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au desfăşurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea transportului ilicit de material lemnos şi a evenimentelor rutiere. Cu această ocazie au fost verificate în trafic peste 20 de autoturisme, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.920 lei.
În noaptea de 12/13 mai a.c., între orele 22.00-06.00, polițiștii au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență și a celor pe linie rutieră, pe raza de competență a Poliţiei oraşului Sângeorz-Băi și a Secţiei de Poliţie Rurală 7 Sângeorz-Băi. În cadrul acțiunii au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier (o conducere cu permisul suspendat și două infracțiuni de conducere cu alcoolemie), au fost reținute patru permise de conducere și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1.160 de lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud

 

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor

De ce nu intelegeti faptul ca nu ce face politia ne intereseaza pe noi ci sa dati de fiecare data cate un articol prin care sa faceti comentarii cu privire la modificarile la Legea circulatiei rutiere , sau alte dispozitii legale, ca sunt unii mai "vachi" cu permise de zeci de ani de zile, care n-au mai facut un chestionar si au uitat efectiv de aceasta "lege " ...
Ce face politia in ansamblu, bine face, ca de aia este platita din banii publici si nu ne intereseaza pe noi acest lucru , ci este treaba sefilor care-i "pastoresc" ( prin atrbuire directa ) ...

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close