|

Rezultate de excepție pentru luptătorii bistrițeni la Campionatul Național de Kickbox

-A A +A

Rezultate de excepție pentru luptătorii bistrițeni la Campionatul Național de Kickbox
  Peste 250 de sportivi s-au adunat, la sfârșitul lunii aprilie, în municipiul Gherla, pentru a concura la primul Campionat Național de Kickbox. Desfășurat sub patronajul Federației Româno-Moldovene de profil WMMAFC, concursul a fost onorat de 30 de cluburi, din 10 județe din țară, într-un recital de măiestrie, determinare și sportivitate.
  Competiția a debutat sâmbătă, 29 aprilie, cu meciuri spectaculoase pentru calificări, derulate pe două ringuri de box și supravegheate de 10 arbitri.
  Județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat de clubul Profesional Fight Gym al cunoscutului sportiv Ionel Burduhos, care s-a prezentat cu un lot de 19 luptători. Pregătirea deosebită a acestora a fost relevată de calificarea a 17 dintre ei în semifinale, disputate duminică, 30 aprilie. Cu 5 medalii de aur, 9 de argint și 3 de bronz, precum și cu două locuri 5, sportivii noștri și-au demonstrat talentul, pregătirea și dăruirea, făcând cunoscut județul Bistrița-Năsăud într-un domeniu sportiv în care curajul și hotărârea sunt calități indispensabile.
  Ne-au făcut mândri că suntem bistrițeni sportivii:
  - categoria copii 6-10 ani: Stan Alex, medalie de aur; Călinescu Rareș și Stan Cristian, argint; Stan Luca, bronz;
  - fete 12-14 ani: Trifan Giulia, medalie de aur;
  - Juniori 14-18 ani: Urs Cristian, Lutaniuc Sebastian și Bumba Alexandru, medalii de aur; Tărpian Remus, Medviski Bogdan, Galeș Ciprian, Nagy Erno, Solcan Raul și Poenar Alexandru, argint; Burulea Daniel, bronz;
  - Seniori: Bolfă Alexandru, argint, și Drăgan Alexandru, bronz.
  De asemenea, deși nu s-au calificat în semifinale, Rascol Raul și Burulea Simion au făcut meciuri spectaculoase, clasându-se pe un meritoriu loc 5.
  Organizatorul evenimentului, Victor Popescu, președintele federației, a precizat că scopul acestui concurs a fost identificarea sportivilor cu potențial, care să participe la campionatele europene și mondiale, precum și în galele profesioniste. Prezența a peste 300 de spectatori relevă interesul tot mai crescut al publicului față de sporturile de contact, fapt îmbucurător, care, pe termen mediu și lung, va avea ca efect orientarea a tot mai mulți tineri către această disciplină.

  Alexandru GEORGIȚĂ

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close