Vernisajul expoziției „100 de icoane – 100 de ani” și lansare de carte, la Rodna

-A A +A

Vernisaj de pictură și lansare de carte, la Rodna
  La Muzeul Etnografic și al Mineritului din comuna Rodna a avut loc, săptămâna trecută, vernisajul expoziției de pictură pe sticlă „100 de icoane – 100 de ani” a pictorului Mihai Cherecheș și lansarea cărții „Rodna - Ghid turistic”, volum semnat de Cornel Filip Domide.
  După cum ne-a transmis maestrul Maxim Dumitraș, custodele Muzeului de Artă Comparată din Sângeorz-Băi, acțiunea s-a desfășurat într-o ambianță plăcută, la evenimentul artistic fiind prezenți oameni de cultură și de artă, preoți, cadre didactice, precum și localnici iubitori de artă și frumos.
  Expoziția s-a bucurat de un mare succes, impresionand și încântând prin numărul mare de icoane, frumusețea lor conferind o încărcătură sufletească aparte. Potrivit descrierii și prezentării muzeografului Floare Grapini, publicul a putut afla mai multe detalii despre începuturile și originea picturii din Transilvania, mai ales despre cea specifică zonei Nicula”, a dat detalii Maxim Dumitraș. Pictorul Mihai Cherecheș a participat la mai multe expoziții în țară și străinătate și are tablouri în colecții din România, SUA, Suedia, Germania, Franța, Japonia și Slovenia.
  Manifestarea a fost întregită de lansarea cărții „Rodna - Ghid Turistic” a scriitorului Cornel Filip Domide, volum care vine în ajutorul celor ce vizitează Rodna și împrejurimile ei. Dedicată Centenarului Marii Uniri, expoziția va rămâne deschisă până pe data de 10 iunie.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close