Conferinţe excepţionale la Seminarul Internațional de Medicină și Teologie

-A A +A

Conferinţe excepţionale la Seminarul Internațional de Medicină și Teologie
  La hotelul Metropolis s-a desfăşurat, marți, cea de a doua și ultima zi a Seminarului Internațional de Medicină și Teologie, ediția a XVII-a. Activitățile au început cu oficierea unui Te Deum, în prezența mitropolitului Andrei al Clujului, Sălajului și Maramureșului, a președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, și a prefectului Ovidiu Frenț.
  Sub titlul „Tehno-științele și provocările lumii contemporane”, a urmat un ciclu de conferințe, președintele Senatului Universității „Babes-Bolyai”, preot prof.univ.dr. Ioan Chirilă, vorbind despre „Antropologie, inginerii genetice și etică în cercetare”, preşedintele Senatului Universității de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof.univ.dr. Ștefan Florian, rostind impresionanta comunicare „Medicină și religie”, iar Vasile Astărăstoaie, de la UMF „Grigore T. Popa” din Iași, abordând subiectul „Epoca biotehnologiilor între optim și reticența”. În continuare, Vasile Mihoc, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, a prezentat lucrarea „Ştiința mărturisitoare de la cuvintele Sfintei Scripturi la experiența vie a Bisericii”, Valentin Vesa - „Omul poetic și tehnologia”, Pavel Chirilă și Ada Calciu, de la Fundația „Sfânta Irina” București - „Revenire din moarte cerebrală”, iar ieromonahul Grigore Sandu - „Eseu de bioetică biblică referitoare la OMG”.
  Conferenţiarii au arătat, în comunicări de excepţional nivel, calea naturală, de urmat în cele mai multe cazuri, rarele beneficii şi neajunsurile pe care uneori le aduce ingineria genetică.
  În final, Dan Puric a rostit o conferință impresionantă despre schimbările din societatea contemporană și pericolul care paște lumea creștină, după care Corul Bărbătesc din Finteuşul Mare a adus în faţa celor prezenţi frumuseţea cântului românesc.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close