Tibi Uşeriu a ajuns pe Himalaya. El a transmis un mesaj de la 6.200 de metri altitudine

-A A +A

Tibi Uşeriu a ajuns pe Himalaya. El a transmis un mesaj de la 6.200 de metri altitudine
Tăşuleasa Social a postat, marți seară, un mesaj  al lui Tibi Uşeriu şi Vasile Cipcigan înregistrat pe Himalaya, la 6.200 de metri altitudine: ”Nu ne-am închipuit că vom avea vreodată ocazia de a vă transmite un mesaj tocmai din Himalaya, de la 6200 de m altitudine, însă Tibi Useriu, împreună cu Vasile Cipcigan, au reuşit să ducă Tăsuleasa acolo”.

Vă reamintim că Tibi a pornit cu gândul să urce în Himalaya pe un vârf de 7000 metri, după care să alerge şi Ultramaratonul Everestului, o cursă de 60 km cu startul la 5400 m altitudine. Scopul lui: ”Alerg pentru campania Epilepsy Challenge România!“.

Reamintim că ultramaratonistul bistrițean Tibi Ușeriu va lua parte, peste câteva săptămâni, la Ultramaratonul Everestului, el găsindu-se la această oră în capitala Nepalului, Katmandu. Ultramaratonul Everestului este considerat, alături de 6633 Ultra, una dintre cele mai dure competiţii din lume. Asta, pentru că se desfăşoară la cea mai înaltă altitudine din lume. Competiţia începe la 5.220 de metri, în punctul Gorak Shep, care a deservit ca tabără de bază în anul 1953, la prima ascensiune reuşită a celui mai înalt vârf din lume. Despre acest ultramaraton a scris şi alergătorul Andrei Roşu pe site-ul său. Acesta descrie senzaţiile pe care le au sportivii la peste 5.000 de metri altitudine: „Respiri foarte greu (aproape că te sufoci), mergi maxim 2-3 paşi, apoi trebuie să faci o pauză, apar dureri de cap (cumplite pentru unii concurenţi), coşmaruri pe parcursul nopţii etc…De menţionat că la această altitudine doctorii nu au permis niciun medicament, nici măcar aspirina”.
TIBI UȘERIU: „Cursa vieții mele are în sfârșit un sens, nu mai e doar o capcană, un lanț întins de un vânător abil. În sfârșit am găsit un drum, un drum care mi-a fost pus deoparte”, a scris Tibi Ușeriu pe Facebook.

După ultramaratonul de pe Everest, Tibi Ușeriu se întoarce acasă, unde va trebui să pregătească maratonul Via Maria Theresia, de care deja se ocupă de câţiva ani buni.

 

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close