|

„Ziua Internațională a Familiei”, prilej pentru polițiști de a desfășura activități de prevenire a violenței domestice

-A A +A

„Ziua Internațională a Familiei”, prilej pentru polițiști de a desfășura activități de prevenire a violenței domestice
  Marți, 15 mai, este sărbătorită ,,Ziua Internațională a Familiei”. Este contextul în care polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezenți în rândul cetățenilor din municipiul Bistrița cu informații care țin de prevenirea violenței domestice. Mesajul nostru marți a fost „Familia înseamnă siguranță, ajutor, înțelegere, familia nu înseamnă dezbinare, violență, frică”. Șapte elevi ai școlilor de poliție, aflați în stagiul de practică la Poliția Municipiului Bistrița, au oferit un real sprijin polițiștilor de prevenire, stând de vorbă cu bistrițenii pe teme cum ar fi: ce este violența domestică, ce să faci, dar mai ales când să acționezi în cazul în care ești victimă a violenței domestice, cum poate veni Poliția în ajutorul persoanelor abuzate, promovarea ordinului de protecție, serviciile de care poate beneficia o potențială victimă a violenței domestice.
  „Familiștii” bistrițeni înțeleg prin familie ,,buna înțelegere”, „nucleul cel mai important al societății”, „armonie, înțelegere, respect reciproc”, „ceva sacru, sfânt”, „tot ce poate fi mai bun, mai frumos”. Activitățile de conștientizare a importanței familiei ca nucleu de bază al societății din perspectiva delincvenței juvenile, dar mai ales a victimizării minorilor, ca urmare a unor alegeri sau anturaje nepotrivite, au continuat cu elevii clasei a II-a C din cadrul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Bistrița. Pentru cei mici familie înseamnă „Iubire, înțelegere, ajutor, siguranță, veselie, protecție, încredere”. Aceștia au dat exemple de familii atipice, în care ei se regăsesc: „familia colegilor și a învățătoarelor de la școală” sau chiar „familia polițiștilor”. Concluzia lor a fost foarte simplă: „Familia e pe primul loc”.

  Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității

   

  Votează acum!

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Cititor

  Pai am auzit ca s-a dat liber ... ca " taurii impungosi " sa fie dusi la sala de pregatire fizica a politzistilor si jandarmilor, pe post de " sac de antrenament " ...

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close