Primarul Paul Știr vrea să pună Căianul Mic pe harta turismului cultural

-A A +A

Primarul Paul Știr vrea să pună Căianul Mic pe harta turismului cultural
  Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, spune că a avut la București, mai multe întâlniri de lucru cu reprezentanții Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale, Ministerul Turismului, Ministerul Dezvoltării Regionale, Fondurilor Europene și Administraţiei Publice și Ministerul Apelor și Padurilor.

  Potrivit celor spuse de Paul Știr, în cadrul discuţiilor purtate la Ministerul Turismului cu Cristina Tărteaţă, ministru-decretar de stat, ” am stabilit că împreună cu Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale să iniţiem demersurile necesare pentru includerea comunei Căianu Mic în circuitul naţional al turismului cultural”.

  Primarul din Căianul Mic arată că discuțiile au vizat v echiul obicei agrar "Înstruţatul boului", Tăul Cetăţele, legendele vechi care s-au împământenit cu privire la Tăul Cetăţele, dar și alte obiceiuri sau elemente ale specificului local, ” ce se constitui a fi un fundament solid pentru includerea comunei Căianu Mic în circuitul naţional al turismului cultural. În acest sens dorim atragerea unor fonduri pentru punerea în valoare a Tăului Cetăţele și dezvoltarea turismului pe plan local”, a punctat Știr.

  Proiecte și investiții importante în Căianu Mic

  În comuna Căianu Mic au fost făcute investiţii importante până în prezent, fiind în curs de implementare asfaltarea integrală a tuturor străzilor din comună, construirea și extinderea reţelei de apă și canal, modernizarea iluminatului public ,amenajarea unui de teren sport în Căianu Mare, amenajarea de ateliere profesionale de practică pentru liceu, modernizarea dispensarului și altele.

  Urmează reabilitarea căminelor culturale din localităţilrile Ciceu Poieni și Căianu Mare, modernizarea sediului primariei și amenajare bibliotecii comunale dar și a unor parcuri în localităţile Căianu Mare, Ciceu Poieni și Dobric și regularizarea unor cursuri de apă.

  Paul Știr: ” Pentru realizarea proiectelor menţionate mai sus am beneficiat și vom beneficia în continuare de sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale, Fondurilor Europene și Administraţiei Publice, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale, Ministerului Turismului. Din 2012 până în prezent, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin președintele Emil Radu Moldovan, care a fost un sprijin real în dezvoltarea comunei noastre. La București, am fost primit cu toată deschiderea și mă bucur că am avut ocazia să purtăm discuţii importante și constructive privind proiectele viitoare ale comunei Căianu Mic. Multumesc conjudeţenilor noștri, domnului Pugna Alexandru, Ministru-Secretar de Stat la Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale, fiu al satului Căianu Mic, domnului Ioan Denes, Ministru al Apelor și Pădurilor, fiu al Văii Ţibleșului și doamnei Felicia Szucs, consilier la Ministerul Turismului, pentru deschiderea de care au dat dovadă și interesul manifestat în vederea dezvoltării infrastructurii la nivelul comunei noastre !”, a conchis Paul Știr.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close