Campioana ACS Dumitra rămâne cea mai bună echipă din fotbalul județean

-A A +A

Campioana ACS Dumitra rămâne cea mai bună echipă din fotbalul județean
foto: Mesagerul de BN
Practic, se știa de la începutul campionatului Ligii a IV-a că formația din Dumitra este din nou principala favorită la câștigarea titlului în Bistrița-Năsăud, lucru confirmat fără tăgadă de-a lungul unui sezon ciuntit de retrageri. Cu o singură înfrângere în clasament, înregistrată în tur la Heniu Leșu, Asociația Club Sportiv Dumitra a avut un retur de metronom în cursa lejeră de păstrare a titlului de campioană, așteptarea transformându-se în ceritudine duminica trecută. Practic, la jumătatea campionatului, ACS Dumitra a primit semnale clare că va beneficia de sprijinul Consiliului Județean în încercarea de promovare, din luna iunie, în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării, drept pentru care, în pauza de iarnă, echipa a fost primenită atât la nivelul băncii tehnice, cât și al lotului. Concret: Dan Matei a fost numit antrenor principal, ajutat de Aurel Nalați, staff-ul tehnic fiind completat de președintele Daniel Vălean, directorul sportiv Simion Dumitru și delegatul Ioan Dumitru. Au plecat Coșneac (la Lăpușul Târgu Lăpuș), Moloca (la Silvicultorul Maieru), Tomoioagă (la Progresul Năsăud), Ștefănuț (la Gloria Bistrița), Hazbei (la Heniu Leșu), Martău (la Spicul Salva), frații Cioancă (la Năsăud și Salva), Brumă (în străinătate), în locul lor venind Hlinca, Budecan, Stoianof, Hasnăș și Nalați – foști jucători de Liga 1, plus niște tineri talentați de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița.
Lotul pe care s-a bazat ACS Dumitra în acest retur a fost următorul: Trif, Rakozy - portari, Mândrean, Costin, Chibulcutean, Hlinca, Hasnăș, Meșter, Cristi Pop, Rebrișorean, Nalați, Dobre, Suciu, Miholca, Băldean, Candale, Țigorean, Bucur, Cilean, Stoianof, Fizeșan, Budecan - jucători de câmp.

Pentru dumitreni, greul de-abia de-acum începe, întrucât la orizont este deja meciul de baraj pentru Liga a III-a, într-o dublă manșă eliminatorie contra campioana județului Satu Mare, foarte probabil Crasna Moftinu Mic (care conduce cu trei puncte avans cu trei etape înainte de finalul sezonului sătmărean). Conform tragerii la sorți, primul meci din acest baraj este programat la Dumitra, pe 16 iunie, de la ora 18.00, urmând ca returul să se joace pe 23 iunie, de la ora 17.30.

Până atunci, miercuri, 30 mai, de la 17.00, ACS Dumitra joacă la Năsăud, în semifinalele etapei județene a Cupei României, în timp ce în campionat, ultimele două etape vin pentru Mândrean și Compania cu alte două deplasări, la Cetate (pe 3 iunie), respectiv la Salva (pe 10 iunie).

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close