SORIN HANGAN: Cred că e nevoie de un nou proiect pentru oraș, fiindcă Primăria Bistrița nu se lasă moștenire nimănui, iar noul proiect trebuie să înceapă de acum

-A A +A

SORIN HANGAN: Cred că e nevoie de un nou proiect pentru oraș, fiindcă Primăria Bistrița nu se lasă moștenire nimănui, iar noul proiect trebuie să înceapă de acum.
Sunt zece ani de când Ovidiu Crețu a preluat Primăria Bistrița. Nu e nimic de sărbătorit, nici de scris cărți negre despre acești ani, însă merită consemnate câteva lucruri și mai mult, sper ca măcar acum să se înțeleagă, că toți ne dorim un oraș în care ne place să trăim. Astăzi, multe orașe și-au rezolvat problemele de bază, și-au implementat proiecte durabile, care le-au adus dezvoltare și care sunt într-o continuă modernizare.

Poate unii sunt convinși că lucrurile au mers bine, dar viitoarea administrație are mult de muncă. Bistrița are câteva urgențe de rezolvat și multe proiecte nu mai trebuie amânate. 
• Nu avem o piață agroalimentară modernă, normală de altfel.
• 26 de puncte termice sunt focare de infecție. Din 2006 sunt în proprietatea Primăriei Bistrița. Din nefericire în unele au avut loc adevărate tragedii.
• Nu am reușit nici măcar construirea unei grădinițe. Locurile sunt puține.
• Malurile râului sunt neamenajate. Cel mai atractiv loc al orașului este nefolosit de foarte mult timp.
• Nu s-a făcut niciun km de piste de biciclete.
• Pe pârtia din Wonderland, realizată cu multe milioane de euro, s-a schiat 6 zile.
• Parcul industrial realizat cu multe milioane de euro este gol.
• Bazele sportive de tradiție, CFR, Mecanica, Gloria, Ario, sunt în paragină.
Multe străzi au rămas nemodernizate, iar multe zone ale orașului nu au apă curentă, inclusiv Slătinița. Urbanismul și bunul gust lipsesc, cablurile atârnă prin tot orașul, clădirile istorice sunt salvate doar de intervenția proprietarilor privați, nu avem o centură ocolitoare, iar multe zone noi de locuințe nu au energie electrică.

În ultimii 8 ani, Primăria Bistrița a rămas cu multe milioane de euro în cont din cauza incapacității administrative, din cauza incompetenței și a lipsei de viziune. O bună programare a licitațiilor, un program multianual bine pus la punct, ar fi adus rezultate bune, iar astăzi, din banii obținuți s-ar fi putut face multe alte lucruri folositoare orașului.
Cred că e nevoie de un nou proiect pentru oraș, fiindcă Primăria Bistrița nu se lasă moștenire nimănui, iar noul proiect trebuie să înceapă de acum. Oamenii trebuie să știe și să cunoască ce vrei să faci. Cu cât mai repede cu atât mai bine.

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Domnul Hangan, oricine ar fi primar, nu poate face ce vrea si ce crede d.lui ca este util si benefic pentru societate. Daca nu se schimba modul de gandire , nu se da mana libera si autonoma Consiliilor Locale sa-si hotarasca ele ce si unde sa construiasca , iar primarul nu are putere de decizie intre sedintele Consiliului, totul venind centralizat de la Bucuresti, repet, niciodata, nu va putea face nimic primarul din proprie initiativa.
El este doar un "iesmen" care trebuie sa execute ceea ce i se discteaza pe plan local si central, de catre Consiliile Locale si/sau Centrale . Fara bani, nimeni nu poate face absolut nimic .
Daca veti candida la urmatoarele alegeri si veti iesi Dvs primar, veti fi urmatoarul " ciuca batailor " si " pudarelilor " din partea populatiei si al opozitiei care va urma, ptr ca tot asa se va intampla .
La noi administratia nationala este reglementata dupa anumite principii si acte normative, care trebuiesc mai intai adaptate dupa nevoile si realitatile actuale si modificate substantial, iar primarii sa nu faca parte doar din executivul local ci sa fie cu putere de decizie similara Consiliului Local, ori sa fie "seful Consiliului Local " ... care sa reprezinte si sa aiba putere de decizie absoluta unde el este ales de populatie .
No pricepeti ? Nu mai tot da cu bota-n primar , ca nu el este vinovatul principal .

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close