|

Au fost premiați câștigătorii concursului „Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic”

-A A +A

Au fost premiați câștigătorii concursului „Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic”
Concursul „Hai să scăpăm Bistrița de deșeurile cu plastic”, organizat de Primăria Bistrița și SC Supercom SA, Filiala Bistrița, s-a desfășurat în perioada 14 mai - 4 iunie și la acesta au participat 14 școli din municipiu.
Marți, cu ocazia „Zilei Mondiale a Mediului”, școlile din Bistrița care au adunat cele mai multe deșeuri din plastic raportat la numărul de elevi au fost premiate, câștigătorii premiilor în bani fiind elevii din următoarele școli:
- Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”- 2.000 de lei (694 de saci);
- Școala Gimnazială „Avram Iancu” - 1.500 de lei (658 de saci);
- Liceul Tehnologic Agricol – 1.000 de lei (198 de saci).
Un premiu special, în valoare de 1.000 de lei, a fost acordat elevilor clasei a V-a B de la „Avram Iancu”, care au prezentat diverse obiecte realizate prin reutilizarea produselor de unică folosință.

Continuarea clasamentului: Liceul Teoretic Sanitar, Şcoala Gimnazială Nr. 1, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, Şcoala Gimnazială Nr. 4, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, Liceul Tehnologic de Servicii, Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Colegiul Tehnic Infoel.

În perioada concursului, la Centrul de Informare și Educație Ecologică „Școala Verde” au avut loc cursuri de educație ecologică pe tema reducerii poluării cu plastic și a fost lansat, pe pagina de internet „Bistrița fără plastic”, concursul de idei practice de reducere a cantităților de deșeuri din plastic, prin renunțarea la folosirea produselor de unică folosință (flacoane, plase, pungi, pahare, veselă și farfurii de unică folosință) etc.

Cristina RUSU

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close