Ioan Țintean: ”Ieșim în stradă să apărăm drepturile și libertățile individuale”

-A A +A

Ioan Țintean: ”Ieșim în stradă să apărăm drepturilor și libertăților individuale”
Președintele ALDE Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean a confirmat joi faptul că un număr de peste 150 de liberal-democrați vor lua parte sâmbătă seara la mitingul de la București. Vicelider la nivel național, Țintean a precizat că ALDE nu face nimic special participând la această manifestare de la București: ” Noi, cei din ALDE, asta facem de când ne-am înființat – protejăm, promovăm și apărăm drepturilor și libertăților individuale, apărăm cetățeanul în fața abuzurilor statutului parallel. Ieșim în stradă convinși că ceea ce facem este bine”, a spus Ioan Țintean.

Declarația lui Ioan Țintean a fost făcută în condițiile în care președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat la ultimul Birou Politic Național următoarele: ” ALDE s-a poziţionat într-o manieră lipsită de orice echivoc în a condamna abuzurile şi excesele făcute în justiţie în ultimii ani. Este de datoria noastră ca în viitor acest demers pe care l-am inițiat în urmă cu trei ani să fie dus la bun sfârşit, astfel încât să scoatem la iveală toată cangrena care a cuprins sistemul de justiţie din România”.
De altfel, acest lucru este stipulat și într-o scrisoare deschisă pe care președintele Tăriceanu o adresează tuturor liberalilor:

 Dragi prieteni,
ALDE și-a asumat încă de la înființare să fie apărătorul drepturilor și libertăților cetățenilor, o voce puternică în criticarea abuzurilor care au avut loc în ultimii ani, bazate pe deja celebrele protocoale dintre SRI și instituțiile din justiție. Un adevărat partid liberal, așa cum este ALDE, nu poate să susțină decât un lucru și anume necesitatea protejării, apărării, promovării drepturilor și libertăților individuale.
Discursul nostru s-a axat pe nevoia ca în România să avem o justiție corectă, o justiție independentă, fără abuzuri. ALDE s-a poziţionat într-o manieră lipsită de orice echivoc în a condamna abuzurile şi excesele făcute în justiţie în ultimii ani. Este de datoria noastră ca în viitor acest demers pe care l-am inițiat în urmă cu trei ani să fie dus la bun sfârşit, astfel încât să scoatem la iveală toată cangrena care a cuprins sistemul de justiţie din România.
Pe 9 iunie facem un nou pas în lupta noastră cu abuzurile. Pe 9 iunie vom ieși în stradă împotriva sistemului opresiv care s-a format în România sub atenta supraveghere a binomului SRI – DNA. Este vremea ca și vocea noastră să se facă auzită, nu doar a celor care protejează instituțiile de forță, procuratura și aplaudă spectacolul cătușelor. Este momentul să arătăm că suntem puternici și că lupta împotriva statului paralel are o susținere semnificativă în rândul românilor.
Sâmbătă, de la ora 20:00, în Piața Victoriei, vom milita pentru eliminarea statului paralel, pentru o justiție corectă și independentă, pentru ca abuzurile împotriva românilor să înceteze, pentru ca în România să nu mai asistăm la oameni încarcerați pe nedrept. Pe 9 iunie trebuie să ne facem auziți!
Vino și tu alături de noi pentru a da putere demersului nostru! Fii alături de noi în Piața Victoriei pentru o România demnă și prosperă! Spune NU abuzurilor!

Călin Popescu-Tăriceanu

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului vizitator

Iesiti in strada sa aparati pe cei cu dosare penale...RUSINE !!!

imaginea utilizatorului Cititor

Domnul Ioan , domnilor de la PSD-ALDE,
Atata vreme cat sefii structurilor din Puterea Executiv-administrativa si din Puterea Judiciar-judecatoreasca, de jos si pana sus, sunt " unsi in scaune , cu mirul ungerii dat prin atribuire directa " si nu prin examene de competenta si experienta profesionala, de nimeni altii decat de catre cei din Puterea Politico-ligislativa aflati la butoane in acel moment , inseamna ca indiferent ca veti fi Dvs la butoane, sau ceilalti... va fi acelasi lucru, adica abuzurile nu se vor termina niciodata si vesnic, cei " unsi si binecuvantati politic " ... vor sluji cu inversunare pe cei care " I-au uns " , nicidecum acest " popor in care toti dati cu parul " ( si de stanga si de dreapta politica ) !
Ideia Dvs ca " aparati stiu eu ce si pe cine... " este buna ... nu zic ba , dar este searbada si lipsita de " continut " draga Ioane .
Daca vreti sa mearga bine in tzara asta, acuma ca tot sunteti la butoane, faceti legi care sa poata fi aplicate, fara implicarea Puterii politice in viatza celor care trebuie sa puna in executare si sa execute aceste legi , sau in viata celor care vegheaza la respectarea lor si trag la raspundere disciplinara, materiala, contraventionala ori penala pe cei care nu le respecta .
Totodata, militati Dvs si zbateti-va sa modificati Constitutia Romaniei si modificati forma de guvernare , una clara si neamestecata asa cum este asta de astazi, cand seful statului poate fi dintr-o sfera politica si guvernul din alta si cand permanent, ceea ce hotaraste unul infirma celalalt si ceea ce cladeste unul distruge celalalt, asa, numai de-a " dr.ac.ului " ca nu este facut de " el " !
Faceti domnule ori Republica Parlamentara, pri Republica prezidentiala ( ca in America , Rusia, China, Turcia... etc. etc. etc. ) ca atunci cine-i la butoane, el da ordine si tot el trebuie si sa le puna in executare , fara " contre " .
Asa cum este astazi la noi in Romania, este cea mai proasta forma de guvernare posibila ! Despre ce vorbim ? !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close