|

Elevii care frecventează Centrul de Excelență, premiați, ceilalţi, cu aceleași rezultate, lăsați pe dinafară

-A A +A

Doar elevii care frecventează Centrul de Excelență Bistrița-Năsăud au fost premiați
  La Palatul Culturii a avut loc, joi seara, premierea elevilor și a profesorilor care au obținut premii la etapele județeană și națională a concursurilor școlare. La acest eveniment au participat, printre alții, directorul Centrului Județean de Excelență Bistrița-Năsăud, Constantin Rus, inspectorul școlar general, Camelia Tabără, și primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, care s-au întrecut în aprecieri la adresa elevilor pe care i-au premiat și care merită cu prisosință recunoaşterea publică.
  Dar de aceeași apreciere ar trebui să se bucure toți elevii care au obținut rezultate la concursurile și olimpiadele județene și naționale. Numai că joi seara, Inspectoratul Școlar Județean a demonstrat că nu judecă lucrurile cu aceeași măsură, deoarece elevii care nu frecventează Centrul Școlar de Excelență Bistrița-Năsăud, pentru simplu fapt că nu s-au aprobat grupe de excelență la toate disciplinele, deși au obținut aceleași premii ca și colegii lor care frecventează instituția mai-sus amintită au fost lăsați pe dinafară la premiere.
  În aceste condiții, în mediul online, unii dintre internauți sunt de părere că acest gen de premiere este consecința apartenenței politice a directorului Centrului Județean de Excelență, Constantin Rus, aceeași cu a majorității consilierilor locali, miza fiind promovarea mai mult a Centrului Județean de Excelență şi nu atât a elevilor premianți.
  foto: Facebook ISJ BN

  Cristina RUSU

   

  Aprecierea dvs: - Media: 4.7 steluţe (3 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Cititor

  Ar trebui data o lege nationala , prin care statul sa fie obligat ca cel putin primilor 5 studenti absolventi la cursurile de zi ale facultatilor ( nu mai zic cel putin al sefilor de promotie ) , sa le asigure locuri de munca prin repartitie , ca altfel, toti tinerii nostri eminenti raman efectiv pe dinafara si sunt nevoiti sa isi iau lumea in cap , sa plece din Romania si oadata ce-si gasesc locuri de munca in strainatate, nu mai revin inapoi niciodata si ne minunam de ce viitorii pensionari, n-or mai avea pensii .
  Pe tinerii nostri nu-i angajeaza absolut nimeni fara vechime si experienta in munca, totul se distribuie doar pe " pile si relatii " ( stiti dvs la ce valoare )si se trezesc " sefii de promotie " ca posturile au fost ecupate de " neavenitii " care au trecut prin facultate ca gasca prin apa .
  Ce stimulente acorda statul roman acestor tineri, sa-i determine sa mearga la scoala, sa studieze si sa devina calificati superior la cursurile de zi nu la FF cu " pune x-ul " , sa se califice si sa devina buni meseriasi in concordanta cu cerintele economiei nationale ?

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close