Social-democraţii protestează la Bucureşti în cămăşi albe şi cu lanterne faţă de abuzurile din Justiţie. Bistriţa se pregăteşte să transmită ÎN ACEASTĂ SEARĂ un mesaj special de Centenar. Află programul evenimentului

Social-democraţii protestează, sâmbătă, între orele 20.00 şi 22.00, în Piaţa Victoriei, faţă de abuzurile din Justiţie, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu declarând că vor fi prezenţi între 400.000 şi 600.000 de oameni, de trei-patru ori mai mult decât se estimase iniţial. La Bistriţa, tot pentru această seară, Primăria Municipiului Bistriţa, Palatul Culturii Bistrița și Asociația Națională de Folclor din România invită bistriţenii la evenimentul intitulat ”Mesaj din oraşul imnului național.

-A A +A

Social-democraţii protestează la Bucureşti în cămăşi albe şi cu lanterne faţă de abuzurile din Justiţie. Bistriţa se pregăteşte să transmită ÎN ACEASTĂ SEARĂ un mesaj special de Centenar. Află programul evenimentului
Mitingul PSD de la Bucureşti

În ceea ce priveşte judeţul Bistriţa-Năsăud, PSD va merge la Bucureşti cu peste 2.000 de oameni, greutatea „găsirii” acestora dar şi transportul spre Capitală, revenind primarilor din cele două oraşe, Nicolae Moldovan, respectiv Mircea Romocea, dar şi edililor social-democraţi din marile comune bistriţene.

Contactat telefonic, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a confirmat prezenţa tuturor liderilor judeţeni ai acestei formaţiuni politice, dar şi a lui personal: „ Sigur că voi merge la Bucureşti pentru a participa la acest miting împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, faptul că democraţia şi statul de drept sunt afectate de câţiva ani în România”.
Trebuie spus că greul organizării i-a revenit primarului comunei Lechinţa, Romeo Florian, edilul ocupând şi funcţia de secretar executiv al PSD Bistriţa-Năsăud.

În ceea ce priveşte ALDE BN, preşedintele Ioan Ţintean a confirmat prezenţa democrat-liberalilor la Bucureşti, fiind vorba de un grup format din 150-200 de persoane.

Participanţii la mitingul de sâmbătă sunt sfătuiţi să fie îmbrăcaţi în haine albe sau costume populare, să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu lanternă şi să vină cu imnul României tipărit, varianta prescurtată.
"Participanţii: vor purta îmbrăcăminte albă (în partea de sus) sau costume populare; vor avea un flyer şi un steguleţ tricolor România (înmânate la urcarea în mijlocul de transport: vor purta în piept un autocolant cu logo-ul în formă de cerc, cu diametrul de 7- 8 cm; vor avea un pachet de mâncare şi apă - asigurat de către organizaţia judeţeană/locală; vor avea lanterne mici sau telefon mobil cu lanternă; să se asigure că au numărul de telefon al şoferului şi al responsabilului mijlocului auto cu care s-a deplasat la Bucureşti, precum şi numărul de înmatriculare; vor avea tipărit imnul României - varianta prescurtată - strofele 1, 2, 4 şi 11.Fiecare dintre autocarele cu care vor veni participanţii la mitingul de sâmbătă "va avea 6 steaguri cu tricolorul României şi un steag cu Uniunea Europeană (grup 50 persoane - 6 steaguri RO şi 1 steag UE ), precum şi pancarte cu diferite mesaje (modelele de pancarte au fost transmise pe email fiecărei organizaţii judeţene)", potrivit sursei citate.
Acelaşi document cuprinde şi indicaţii cu privire la traseul care trebuie urmat de către autocarele care vin din provincie, două dintre punctele unde se vor strânge acestea fiind Romaero Băneasa şi Piaţa Charles de Gaulle.

Glasul Unirii
Spectacol – Mesaj din orașul Imnului Național
Bistrița – 9 iunie
• Ora 1700– Mini spectacole stradale
Bloc Lama:
- Ansamblul „Doruri sătmărene”Satu Mare
- Ansamblul „Rapsodia trișcașilor”Leșu
- Ansamblul „Coronița” Solovăstru
- Ansamblul „Emilia Bubulac” Peștișani Gorj
- Ansamblul „Comori ardelene” Turda
- Prezintă Mihai Berbunschi

Bulevardul Independenței – Big
- Ansamblul „Balada”
- Ansamblul „Doinița” București
- Ansamblul „Izvorașul” Buziaș
- Ansamblul „Doina Someșană”– Sg. Băi
- Ansamblul „Flori de măr” Trușești Botoșani
- Prezintă Doris Cosma

Cartier Cetate
- Ansamblul „Roata de la Runc” Runcul Salvei
- Ansamblul „Poarta dorului” Bran
- Ansamblul „Doina Arieșului” Câmpia Turzii
- Ansamblul „Plaiuri someșene” – Feldru
- Ansamblul „Mugurii Mintiului” Mintiul Gherlii
- Prezintă Mărioara Sigheartău


Cartier Ștefan cel Mare
- Ansamblul „Someșul” Beclean
- Ansamblul „Doina” Albesti Târnava, Mureș
- Ansamblul „Țarina” Turda
- Ansamblul „ Flori de măr ”Zărnești Brașov
- Ansamblul „Cununița” Bistrița
- Ansambul „Flori de Romanați” Dobrosloveni Olt
- Prezintă Menuţ Maximinian

• Ora 1800–Panteon –Casina Română
- Binecuvântare religioasă
-
Ora 1900– Toate grupurile vor fi în jurul Statuii lui Andrei Mureșanu
- Fanfara
- Corurile
- Ansamblurile folclorice

 

 Se intonează Imnul României. Pe cer va fi fîăcut tricolorul de către avioanele Aerodromului Bistriţa, manager Tănase Dumitru.
Ora 20.00: pe Pietonalul Liviu Rebreanu începe spectacolul – mesaj regizat de Dorel Cosma, managerul Centrului Cultural Municipal – un spectacol la care vor participa:
Teatrul profesionist de proiecte „Liviu Rebreanu”, Bistrița – actorii Amelia Crețiu și Eugen Pădureanu
Muzica Militară a Garnizoanei Bistrița dirijată de Bogdan Bejinariu
Corurile Appassionata (Bistrița), Viva la musica (Cluj-Napoca), „Pastorala” (Focșani), Camerata „Academica Porolisenssis” (Zalău) și „Sanctus Spriritus” (Bistrița)
Ansamblurile folclorice „Meseșul” (Zalău), „Românașul” (Cluj), „Cununa de pe Someș” (Bistrița).
Invitați de onoare ai evenimentului vor fi Sava Negrean Brudașcu și Dumitru Fărcaș.
Grupurile din ţară marchează, în fața scenei, cifra 100.

 

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor

Ar trebui ca cei aflati la guvernare, indiferent ca-s de dreapta ori de stanga, sa dea o lege prin care sa interzica absolut orice manifestatie populara, de tip " spontan " si neautorizat ... prin care dam satisfactie si se uita strainii la noi cat de (nat.a) rai si neguvernabili suntem , cum este si cu acest " #rezist " care permanent urla-n drum si pe unde apuca, tulburand f grav ordinea publica si blocand caile de comunicatie unde o " mana de giurlii-burlii " ( printre care " ocazional " cica ... se plimba capii partidelor de opozitie si insusi seful statului imbracat , culmea, chiar in culoarea opozantilor ), vor sa schimbe o guvernare votata legal de marea majoritate a populatiei .
De ce trebuie musai " mitinguri de confirmare " a celor care detin puterea politica legal constituita si de ce efectiv la manifestatiile de dezordine publica neautorizate , organele de fortza publica sa nu puna " bastoanul legii " pe " spinarea " celor care nu respecta ordinea constitutionala ? Ce s-ar intampla, daca de fiecare data cand in Bucresti ies in strada " spontan " ( cica ) acesti " urlai "... ar tabara peste ei populatia din tzara sa-i "mangaie " si le arate " calea cea dreapta " ?!
Ce ar fi daca in strada, zilnic ar iasi , ar zbiera si ar tulbura bunul mers al societatii, cand unii cand ceilalti ... ?!
Maaa... ne este ciuda cand strainii ne atribuie niste "epitete " care nu ne plac...

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close