Traficanţii de canabis reţinuţi de DIICOT au scăpat ieftin. Niciunul dintre ei nu a ajuns în arestul IPJ BN

-A A +A

Traficanţii de canabis reţinuţi de DIICOT au scăpat ieftin. Niciunul dintre ei nu a ajuns în arestul IPJ BN
În urmă cu două zile, DIICOT-ul descindea în numai puţin de 22 de locaţii din Bistriţa, Năsăud şi Cluj ocazie cu care au fost gasite însemnate cantitati de droguri si substante cu efect psihoactiv, inclusiv 3 culturi de canabis (indoor si outdoor), sume de bani insemnate si alte materiale aferente – grindere, cantare, foite, ambalaje. În urma acţiunii, 12 persoane au fost reţinute, 9 dintre acestea ajungând în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb, la data de 8 iunie a.c., 9 persoane au fost prezentate Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de luare a unor măsuri preventive. Astfel, față de o persoană a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de 5 persoane a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cum sună decizia Tribunalului Bistriţa-Năsăud?

Decizia a apărut pe portalul instanţei şi sună în felul următor: „ În temeiul disp. art. 227 Cod procedură penală, Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud în dosar 142D/P/2016 cu privire la inculpaţii C. V. F., G.L.S., F.C.I., S.S. A., P.N.I., I.A., P. C.C. F., C. M. M. şi B.D. F., ca neîntemeiată!”.

Precizăm că e vorba de Călugăr Vasile Florin, Grigore Liviu Saul, Frişan Cosmin Ioan, Scurtu Sebastian Adrian, Pop Nicolae Ionuţ, Ionaşcu Andrei, Pantea Ciprian Claudiu Florin, Călini Marius Mihai şi Bălăncan Dorin-Flaviu.

În ceea ce îl priveşte pe „şeful” grupului reţinut de DIICOT, Vasile Florin Călugăr, instanţa a decis următoarele: „ Dispune luarea faţă de inculpatul C.V. F., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de :constituire a unui grup infracţional organizat în forma iniţierii - prev. de art. 367 alin 1 C.p., a infracţiunii de trafic de droguri de risc (4 acte materiale) - prev. de art. 2 alin. 1 din Legea 143 / 2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.pen., de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu - prev. de art. 4 alin 1 din Legea 143 / 2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.pen. şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive - prev. de art. 16 alin 1 din Legea 194 / 2011, toate cu aplicarea art. 38 alin 1 din C.p. a măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 iunie 2018 şi până la 7 iulie 2018 inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, respectiv: Şintereag, sat Blăjenii de Jos, nr. 6, jud. Bistriţa – Năsăud fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”.

Cinci persoane reţinute au primit control judiciar pentru 60 de zile: „Dispune faţă de inculpaţii Grigore Liviu Saul, Frişan Cosmin Ioan, Scurtu Sebastian Adrian, Pop Nicolae Ionuţ, Ionaşcu Andrei măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 8 iunie 2018 şi până la 6 august 2018, inclusiv. Organul de poliţie desemnat cu supravegherea de către organul judiciar care a dispus măsura (Secţia de Poliţie Rurală nr. 7 Sîngeorz-Băi pentru inculpatul G.L.S., Postul de Poliţie Oraş Năsăud, pentru inculpaţii F.C. I., S. S. A., P.N. I. şi I. A.)”, se arată în aceeași hotărâre.

Mai mult, judecătorii au decis ca trei dintre cei reţinuţi de DIICOT să fie lăsaţi liberi: „Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor G.L.S., F.C.I., S.S.A., P. N. ., I. A. dacă nu sunt arestaţi în altă cauză, inculpaţi faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, precum şi a inculpaţilor P.C. C. F. cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de : trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000”, aici fiind vorba de Pantea Ciprian Claudiu Florin, Călini Marius Mihai şi Bălăncan Dorin-Flaviu”.


Reamintim faptul că:

La data de 07.06.2018 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților CĂLUGĂR VASILE FLORIN, GRIGORE LIVIU SAUL, FRIŞAN COSMIN IOAN, SCURTU SEBASTIAN ADRIAN, POP NICOLAE IONUŢ, IONAŞCU ANDREI, PANTEA CIPRIAN CLAUDIU FLORIN, CĂLINI MARIUS MIHAI, BĂLĂNCAN DORIN-FLAVIU, MĂIEREAN HORAȚIU, SENI PAUL MACEDON şi MITITEAN MANUEL-ILIUŢĂ, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2016 inculpatul Călugăr Vasile-Florin, zis „Taxi” împreună cu inculpaţii Grigore Liviu-Saul și Frişan Cosmin-Ioan au constituit un grup infracțional organizat în scopul de a comercializa pe raza județului Bistrița-Năsăud cannabis și substanțe cu efect psihoactiv. În timp, la grupul astfel constituit, au aderat și alte persoane, activitatea extinzându-se pe raza mai multor localități de pe raza județului Bistrița-Năsăud.

La 07.06.2018 au fost efectuate un număr de 22 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Bistrița-Năsăud și Cluj ocazie cu care au fost gasite însemnate cantitati de droguri si substante cu efect psihoactiv, inclusiv 3 culturi de canabis (indoor si outdoor), sume de bani insemnate si alte materiale aferente – grindere, cantare, foite, ambalaje.

 

 

 

 

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor

No ma... au vrut si ei sa-si faca " izmene " din canepa si astia le-au confiscat-o... ! ( sau poate sa-si afume slanina ... )

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close