Impresionant ! Peste 34.000 de lei s-au adunat după semimaratonul montan de la Bichigiu, pentru construcția casei Anișoarei și a celor doi copilași ai săi

-A A +A

Impresionant ! Peste 34.000 de lei s-au adunat după semimaratonul montan de la Bichigiu, pentru construcția casei Anișoarei și a celor doi copilași ai săi
  Vești faine a transmis, duminică, Asociația OM (Orașul Mariei) - entitatea organizatoare a evenimentului sportiv caritabil de la Bichigiu. ”Atențiune, atențiune... oameni minunați, iubitori de oameni și de natură vă anunțăm cu emoție că ați participat la construcția Casei Anișoarei cu suma 34.494 lei. Suma de 8.284 a fost donată ieri la Bichigiu în cadrul concursului nostru de alergare, fie ca taxă de participare, fie ca simplă donație. Restul de 26.210 au intrat în contul asociației din sponsorizări și taxe de înscriere achitate online. În luna iulie vom da Start Șantier la Bungard și vă lansăm de pe acum invitația să țineți aproape de Asociația OM - Orașul Mariei care, împreună cu OVT și Dot. Ne-am bucurat că ați venit atât de mulți, ne-am bucurat că v-am văzut veseli și emoționați, ne-am bucurat că v-ați adus copiii, ne-am bucurat că ați intrat în povestea noastră.
  Chapeau bas!”, au postat pe Facebook cei de la Asociația OM.

  ”O casă în mâna ta. Casa Anișoarei” este cazul social susținut în cadrul proiectului intitulat sugestiv ”Run. Give. Repeat” . ”Anișoara locuiește dintotdeauna în satul Bungard din județul Bistrița Năsăud. Are 32 de ani, 32 de ani de luptă cu viața asta care nu i-a dat prea multe șanse de îzbândă până acum.

  Mamă a doi băieți, Darius și Iliuță, ne-a impresionat prin forța ei de a se ridica de fiecare dată când a fost îngenuncheată. Și nu au fost puține momentele acestea. Se vede din prima secundă dragostea totală față de cei doi copii și dorința ei aprigă de a le da șanse de reușită. Îi crește singură, îi apără ca o lupoaică. Deși educația a lipsit cu desăvârșire din viața ei de copil, Anișoara știe că Darius și Iliuță trebuie să profite de orice oportunitate care să îi ajute să răzbească. Băieții merg cu regularitate la școală și grădiniță în satul vecin. Uneori, direct de pe câmp, de acolo de unde mama lor trebuie să stea cu animalele.

  Pe când era însărcinată cu cel de-al doilea copil s-a văzut nevoită să plece de acasă. A locuit împreună cu Darius sub un pod și apoi în grajdul unei vecine, nevoită să se ascundă. Cunoscută pentru hărnicia și corectitudinea ei, un domn din sat impresionat de situație i-a oferit o rulotă, unde a trăit mulți ani. În toată această perioadă a muncit din greu, la animale, cum zice ea.

  Tot timpul, gândul i-a fost la o casă pentru cei doi băieți, iar în 2016 a început să-și construiască, în sfârșit, casa visurilor. A cărat în spate pietre de la râu, a săpat la fundație și a făcut tot ce, în zilele noastre, fac firmele specializate. Mi-a mărturisit că nu a dormit nopți în șir din cauza durerilor de spate, de mâini, de picioare. Casa este simplă, are fix două cămăruțe, dintre care una este finalizată și din decembrie 2017 are chiar și curent, DAR... a fost construită pe un teren a cărui situație juridică fiind neclară, l-a pierdut.

  În aceste condiții. ne-am simțit mai determinați să o sprijinim pe Anișoara să-și înceapă o nouă casă pe un alt teren, pe care din fericire, îl va obține fără costuri de la oamenii cu suflet mare care o cunosc de mulți ani”, este povestea emoționantă ce va avea un final fericit datorită unor oameni adevărați.

  Foto: Lică Oniga.

   

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (5 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close