|

Liceenii din județ s-au întrecut în cadrul unei noi ediții a Olimpiadei „Tinerii dezbat”

-A A +A

Liceenii din județ s-au întrecut în cadrul unei noi ediții a Olimpiadei „Tinerii dezbat”
  La Colegiul Tehnic Infoel Bistrița s-a desfășurat, în weekend, etapa județeană a olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, la care au participat opt echipe de liceeni, de la mai multe școli din județ. Această competiție contribuie la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de gândire critică și de comunicare rațională în spațiul public, precum și la formarea și dezvoltarea atitudinilor social-civice, necesare tinerei generații pentru participarea activă la viața socială.
  În cadrul concursului, timp de câteva ore, echipele participante s-au întrecut în cadrul meciurilor de dezbatere pe teme privind obligativitatea uniformei școlare, introducerea la liceu a unei ore de educație financiară, voluntariatul – condiție de absolvire a liceului sau interzicerea alimentelor modificate genetic, sub atenta supraveghere a juriului, care a avut rolul de a stabili clasamentul în funcție de care s-au acordat premii și s-a obținut calificarea la etapa națională.
  Arbitrii competiției, profesori de limba română și discipline socio-umane, au fost coordonați de directorul turneului, profesor Laura Someșan, de la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița, care s-a asigurat că arbitrajul este unul adecvat dezbaterilor oferite de elevi. Totodată, directorul de turneu ne-a declarat că își exprimă aprecierea față de elevii care au răspuns acestei provocări, aceea de a-și expune argumentat punctul de vedere, de a lua atitudine față de temele propuse și, mai important, de a-și asuma în totalitate poziția adoptată în scopul promovării unor idei și principii democratice.
  Olimpiada „Tinerii dezbat” s-a desfășurat pe două secțiuni, „Începători” și „Avansați”, ambele fiind câștigate de echipajele Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, coordonate de profesorul Dan Coman, care vor reprezenta județul la etapa națională, ce se va desfășura la Piatra Neamț, în perioada 9 - 14 iulie.

  Clasament:

  Secțiunea Începători
  I. Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița (coordonator, prof. Dan Coman)
  II. Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean (coordonator, prof. Nicula Vasilica Nelia)
  III. Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului (coordonator, prof. Pop Adriana)
  IV. Mențiuni: Liceul Teoretic „Solomon Haliță” Sângeorz-Băi (coordonator, prof. Ureche Ana Maria) și Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru (coordonator, prof. Borș Viorica)

  Secțiunea Avansați
  I. Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița (coordonator, prof. Dan Coman)
  II. Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean (coordonator, prof. Cîmpean Marika Emese)
  III. Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului (coordonator, prof. Pop Adriana)

  Cristina RUSU

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close