Lucrările de modernizare la Drumurile Naționale 17 C și D, inspectate de șeful CNAIR, Narcis Neaga, și de președintele CJ BN, Radu Moldovan. Pe Dealul Târgului ar putea apărea trei benzi de circulație

Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Narcis Neaga, a fost prezent, miercuri, în județul Bistrița-Năsăud, alături de o echipă de experţi din cadrul companiei, pentru a discuta cu reprezentanţii autorităţilor despre stadiul modernizărilor care se efectuează la această oră pe cele două mari drumuri naționale care străbat județul administrat de președintele Radu Moldovan.

-A A +A

Lucrările de modernizare la Drumurile Naționale 17 C și D, inspectate de șeful CNAIR, Narcis Neaga și de președintele CJ BN, Radu Moldovan. Pe dealul Târgului ar putea apărea trei benzi de circulație
  Primele lucrări de modernizare vizate au fost cele de pe DN 17D, mai precis cei 12 kilometri de drum care străbat comuna Feldru. De altfel, întâlnirea cu presa a avut loc chiar în fața primăriei Feldru, acolo fiind prezenți directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Narcis Neaga, președintele Radu Moldovan, primarul Grigore Țiolan, dar și o parte a conducerii executive a CNAIR.

  Radu Moldovan: ”Am văzut partea de drum național reabilitat de Strabag pe un contract. Vom mai vedea și partea de drum care merge spre Rodna, după care cea dintre Năsăud și Telciu. Cred că până la finele anului viitor vom avea o rețea de drumuri naționale și județene aproape integral rehabilitate. De asemenea, în parallel cu investițiile făcute de CNAIR, avem investițiile Consiliului Județean, unul dintre aceste drumuri fiind cel peste Strîmba și care va fi reabilitat total până la sfârșitul anului”, a spus Moldovan.

  Așa cum era de așteptat, Radu Moldovan i-a mulțumit șefului CNAIR pentru sprijinul constant pe care l-a acordat în vederea modernizării celor două drumuri naționaloe mari care străbat județul, DN 17 C și DN 17 C, mai ales că : ”Pentru DN 17 D avem o populație foarte numeroasă, avem două orașe, așa că banii investiți în reabilitare sunt de un mare folos”.

  Ştefan Narcis Neaga (director general CNAIR): ”În urma discuțiilor cu președintele Radu Moldovan, dar și cu grupul de experți care mă însoțește în această vizită, am stabilit câteva lucruri clare: Vom face primii pași pentru Centura Bistriței, iar pentru DN 17C, lucrările vom încerca să le finanțăm prin fonduri europene, dar pentru asta trebuie să vedem studiul de fezabilitate de la DRDP Cluj, să vedem care sunt termenii tehnici, dar și cei legați de trafic și mediu, astfel încât în 2019, să începem lucrările, sigur, dacă cei de la Comisia Europeană își vor da acordul. Eu nu cred că vom fi refuzați, drumul leagă două zone importante din Transilvania și face și legătura cu Maramureșul istoric”, a explicat Neaga.


  În ceea ce privește Dealul Târgului, Narcis Neaga a confirmat faptul că se caută soluții tehnice ca în momentul reabilitării drumului care face legătura dintre Bistrița și Năsăud aceasta să se facă pe câteva porțiuni cu trei benzi de circulație: ”Au fost identificate zone unde ar fi posibilă amenajarea benzii a treia, la urcare dar și la coborâre, dar nu pot spune exact unde sunt aceste zone”, a punctat șeful CNAIR.

  DN 17 C - trece prin Munţii Rodnei şi Munţii Țibleş prin Pasul Dealul Ştefăniţei, leagă Bistriţa de Vişeu de Sus (Maramureş), traversând comunele Dumitra, Salva, Coşbuc, Telciu, Romuli şi Moisei. DN 17 C se intersectează cu DN 17 la Bistriţa, cu DN 17 D la Năsăud şi Salva şi cu DN 18 la Moisei.
  DN 17 D - leagă localităţile Beclean, Năsăud, Sîngeorz-Băi şi Cârlibaba (Suceava). Trece prin Munţii Rodnei şi Munţii Suhard prin Pasul Rotunda. Traversează comunele Chiuza, Nimigea, Salva, Rebrişoara, Feldru, Ilva Mică, Maieru, Rodna, Şanţ şi se intersectează cu DN 17 la Beclean, cu DN 17 C la Salva şi Năsăud şi cu DN 18 la Cârlibaba.

   

   

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close