|

ISU Bistrița-Năsăud a desfășurat un exercițiu tactic în Peștera Izvorul Tăușoarelor

-A A +A

ISU Bistrița-Năsăud a desfășurat un exercițiu tactic în Peștera Izvorul Tăușoarelor
  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a desfășurat, recent un exercițiu tactic privind o situație de urgență care s-ar putea produce în Peștera Izvorul Tăușoarelor, cea mai adâncă din țară. Exercițiul tactic a fost bazat pe două scenarii:
  Scenariul 1: o echipă de speologi intră în peșteră pentru a o explora şi, din cauza căderii unei pietre, un speolog este accidentat și rămâne imobilizat în peșteră;
  Scenariul 2: o altă echipă de speologi cercetează peștera prin exterior, în vederea inspectării terenului și descoperirii unei noi guri de vizitare, un speolog alunecă, provocându-şi o fractură la un membru inferior.
  În ambele situații, speologul are nevoie de ajutor. În scenariiile de față, pentru salvarea celor doi speologi au intervenit forțe impresionante, aparținând: ISU Bistrița-Năsăud, Salvaspeo Cluj, CLSU Rebrișoara, Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița–Năsăud, Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița–Năsăud, Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița–Năsăud și Serviciului Județean Salvamont Bistrița–Năsăud.
  Peștera Izvorul Tăușoarelor adăpostește „Bilele de Tăușoare”, sfere de calcar unice în carstul mondial, un mineral rar de peșteră numit „mirabilit”, anthodite („flori de gips”) și fosile de urs de peșteră.
  foto: ISU Bistrița-Năsăud

  Cristina RUSU

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close