Jandarmi ultragiați și amenințați la Șanț. Polițiștii năsăudeni confirmă ultrajul, dar și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Un nou scandal de ultraj și amenințări a izbucnit în Bistrița-Năsăud, acum fiind vorba de o patrulă de jandarmi chemată să intervină într-un presupus furt de lemne din aria protejată a Parcului Național Munții Rodnei.

-A A +A

Jandarmi ultragiați și amenințați la Șanț. Polițiștii năsăudeni confirmă ultrajul dar și nerespectarea regimului armelor și muniților
Din primele informații reiese faptul că o persoană ar fi sunat pe 112 și a raportat un furt de lemne în aria protejată a Parcului Național Munții Rodnei. La fața locului a ajuns o patrulă a Jandarmeriei Montane

Ce s-a spus despre acest incident

Faptul că presupușii făptăși, însoțiți și de un minor, ar fi amenințat cu arma oamenii legii, aceștia cedând în fața lor. Mai mult, jandarmii ar fi eliberat un minor de 16 ani, reținut în prealabil, după care hoții de lemne s-au făcut nevăzuți. Minorul de 16 ani a rămas în custodia polițiștilor care au preluat cazul și îi caută pe hoții de lemne.

Ce spun Jandarmii

Conform declarațiilor purtătorului de cuvând al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, maior Georgeta Cășvan, jandarmii au fost într-adevăr amenințați verbal, înjurați și apostrofați de făptași, dar în niciun caz nu au fost amenințați cu arma, informațiile despre folosirea armelor fiind doar niște scenarii fără acoperire.

Se pare că jandarmii au auzit anumite zgomote în noapte care ar fi semănat cu împușcături sau pocnitori (petarde), acestea făcând parte din modul de operare al făptașilor pentru a speria și a intimida, dar nu s-a găsit deocamdată nici un glonț sau urmă de gloanțe, infirmând informația prin care jandarmii au fost amenințați în mod direct cu arma.

Ce spune IPJ Bistrița-Năsăud

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție BN, Crina Sârb confimă incidentul: „Polițiștii de investigații criminale fac cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, uz de armă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori” .

 

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Nu-i nimeni atat de prost , sa lase tuburile trase cu o arma de foc, la fata locului si in acea zona , nu odata cei de la serviciul de arme si munitii, au gasit arme detinute si folosite ilegal... iar in zona respectiva, singura sursa de venit a populatiei, este braconajul si furtul de lemne...
Ce este dureros, este faptul ca fortele de ordine publica, care executa misiuni in zonele impadurite in care misuna tot felul de animale salbatice periculoase si in locul unde frecvent se comit infractiuni silvice, agentii de politie si jandarmii sunt dotati cu " prastia " Carpati cu 12 gloantze . Cu alea , au impresia sefii acestor structuri, ( ministrul de resort in primul rand care da astfel de ordine tampite si nesabuite, pe care agentii trebuie si sunt nevoiti sa le respecte ) ca se poate riposta cand sunt atacati de infractori si de animalele periculoase ... iar pistoalele lor mitraliera , stau incuiate la sediul IPJ ( sau IJJ) -urilor , nu cumva cei aflati in serviciu sa se impuste-n... " c.. alcaie " cu ele . Mai bine sunt dotati africanii , decat politzistii sau jandarmii nostri .
N-ar fi deranjant aspectul, daca efectiv fortele de ordine publica n-ar avea dotarea necesara si ar fi nevoiti efectiv sa faca serviciul inarmati cu " prastia " si cu bota .
Totodata, procedurile in meterie contraventionala si penala, sunt atat de " im. pu. tzi.te " mai ales in domeniul silvic, incat efectiv, fara martori oculari si fara " recunoastere la cioate " niciodata nu le poti proba infractorilor faptele comise , iar " cuvantul " oamenilor legii, fara martori , in fata magistratilor procurori si judecatori, n-are NICI O VALOARE .
Cu astfel de proceduri si de atitudini, vreau guvernantii nostrii sa stapaneasca si sa combata starea de infractionalitate si sa garanteze securitatea si eficientza de actiune a fortelor de ordine publica .
Credeti Dvs ca sefilor acestor structuri le pasa cum isi executa subordonatii serviciul ? Nici vorba ... din contra , ei asteapta doar sa li se raporteze dupa formula aia tampita " Tovarasu... in timpul serviciului ... nu s-a intamplat nimic deosebit ... si daca s-a intamplat, ce s-a intamplat " ( asa scrie in Regulamentul de Garda si Garnizoana ... specific ) , iar daca un agent a " crapat "..., a fost impuscat, ori l-a " papat " ursu ... este EGAL ! ! !

imaginea utilizatorului Vizitator

Oare cand are sa vina ziua in care cei platiti din banii publici sa puna mana pe pistol si sa-i impuste pe nemernicii care nu respecta nimica in tara asta ?

imaginea utilizatorului Raul

Niciodata, ca doar ban la ban trage, cu asa corupti si incompetenti peste tot,vedem muntii nostri fara paduri.Cei mici din "provincie" se bucura ca stau linistiti in fotolii, nu prea au curaj sa traga daca-s atacati cu topoare adica nu se fac "valuri" adica dosare....cei mari din capitala care este nici nu le pasa de fraieri, inafara voturilor.V-ati intrebat cum si-au acoperit mafiotii din BN achizitia de lemn"mai ieftin" pentru casele lor?

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close