Două decenii de parteneriate externe,

Elevii și dascălii Colegiului Silvic „Transilvania” Năsăud continuă să viziteze Europa

-A A +A

Elevii și dascălii Colegiului Silvic „Transilvania” Năsăud continuă să viziteze Europa
  Printre „pionierii” proiectelor educaționale europene în România, realizate sub egida Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, s-a numărat şi o instituție de învățământ preuniversitar din orașul Năsăud. Este vorba despre Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud, unitate deschizătoare de drumuri europene încă din 1998, grație Programelor Erasmus și Erasmus+, susținute din fonduri de la Uniunea Europeană.
  Și în acest an, liceul silvic năsăudean este activ pe acest palier al formării profesionale în Europa, prin implicarea profesorilor Gavrilă și Gioconda Neamț, „ambasadori” neobosiți peste hotare. Astfel, prima deplasare a unei delegații de la Colegiul Silvic „Transilvania” în 2018 a fost făcută la Orebro, în Suedia, în perioada 5 - 9 martie, urmată de cea din orașul austriac Hohenlehen, din 15 - 20 aprilie. Luna aceasta, mai precis între 3 și 16 iunie, elevii și dascălii silvicultori năsăudeni s-au aflat în ospeția francezilor de la Școala Forestieră din Javols, urmând ca ultima mobilitate a acestui an să vină în perioada 30 septembrie - 13 octombrie, la Jyvaskyla, în Finlanda.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Vizitator

  Vizitati-o dragi elevi, ca dupa ce terminati studiile, doar acolo daca va veti mai gasi loc de munca. Aici padurile se vor face " scrum " ... si nu veti mai gasi nici o " ocupatie " in domeniul forestier inafara " defrisarilor " de pana la " tabulla rassa " ...
  Efectiv scolile, liceele si facultatile silvice pot fi desfiintzate, ca nu mai are nimeni nevoie de specialisti in acest domeniu ! Amagesc si prostesc degeaba copiii care se duca la aceste scoli, invatza si cu eforturi deosebite obtin o calificare, de orice "silvicultor " ar fi ea... ca nu-i angajeaza nimeni, nicaieri ci din contra peste tot, inginerii sunt dati afara din sistem si trebuie sa-si ia lumea-n cap ... prin aceasta " Europa " !

  imaginea utilizatorului Vizitator

  Asa... asa... lasati-i sa " viziteze Europa " ... ca sa-si caute un loc de munca dupa ce termina studiile, ca aici la noi in Romania, tinerii trebuie sa-si ia "lumea-n cap " ca nimeni nu-i angajeaza nicaieri dupa terminarea studiilor, mai ales in domeniul silvic, unde azi - maine... prin politicile de " defisare " ( mai degraba decat de refacere prin reimprospatare si replantare ) vom ramane fara paduri .
  Bine faceti ! Duceti-i pe tineri sa vada ce si cum... prin alte parti ale "
  lumii " cat vad cu ochii ... , ca popor mai blestemat de Dumnezeu ca asta al nostru, cred ca nu mai exista altul si de care-i doare fix in c*r pe toti politrucii nostri si de " cea " si de " hais " ! ! !

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close