AJUTORUL SOCIAL va fi RETRAS la primul REFUZ al unui loc de muncă. Vezi ce spune deputatul Daniel Suciu

-A A +A

AJUTORUL SOCIAL va fi RETRAS la primul REFUZ al unui loc de muncă. Vezi ce spune deputatul Daniel Suciu?
Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care dreptul la ajutor social încetează în cazul refuzului unui loc de muncă oferit. Decizia a fost luată cu 274 de voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi 2 abţineri.

Imediat după vot, deputatul Daniel Suciu a subliniat faptul că în ciuda miturilor că social-democrații ar încuraja nemunca, PSD a susținut și votat modificările la Legea 416/2001: ” Am auzit de atâtea ori că se încurajează nemunca și că există o categorie de oameni care preferă să nu accepte un loc de muncă pentru că au un venit minim garantat. Astăzi, în ciuda miturilor, PSD a susținut și votat ca persoanele asistate social care refuză nejustificat un loc de muncă nu vor mai primi ajutorul social! Așadar am modificat şi completat art. 15, alin. 7 din Legea 416/2001, în sensul încetării dreptului la ajutor social a celor care refuză nejustificat o ofertă de muncă şi/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională. Și cred că și pentru primari, indiferent de culoarea politică, este o veste foarte bună!”, spune Suciu.

Cum se schimbă Legea 416

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, prevede iniţiativa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Proiectul mai prevede că, în situaţia pierderii dreptului la ajutor social, familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioada de 12 luni de la data deciziei de încetare a acestui drept.

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Da foarte bine. Ce le tot sufla atata-n dramba puturosilor, care orice ar face, numai la munca sa nu se duca ! Tot felul de ajutoare date de stat, asta i-a facut pe toti niste puturosi care refuza sa mai munceasca... si de aia n-au patronatele forta de munca calificata .

imaginea utilizatorului Vizitator

Foarte bine, ca unii efectiv nu vor sa munceasca si statul asta prost, le da bani cu nemiluita la toti puturosii, carora nu le place decat LA ORAS ! Nimeni nu vrea sa mearga la "coada vacii " , nimeni la " cotetzul porcului sau cusca gainilor " ... nimeni la sapa, la cosit si la muncile de la tzara... , toti vor numai directori, patroni sau parlamentari si daca s-ar putea sa nu faca nimic si sa ia o cusma de bani , mai ales " coloratii " care efectiv incet... incet... o sa ne domine !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close