|

„Copii în fotografia veche”, expoziție foto-documentară la Casa Argintarului

-A A +A

„Copii în fotografia veche”, expoziția foto-documentară la Casa Argintarului
Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită luni, 25 iunie ora 18 la Centrul German (Casa Argintarului) din str. Dornei nr.5 la vernisajul expoziției „Copii în fotografia veche”.
Expoziția foto-documentară reconstituie unele aspecte din viața copiilor la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, reflectate în imaginile vechi din arhivele Muzeului Bistrița și Muzeului Grăniceresc Năsăudean, Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud, arhive private, internet.
Din imaginile, documentele și textele expuse pe cele 30 de panouri, se pot concluziona diverse atitudini ale adulților legate de copii și copilărie, cu aspecte frumoase, dar și altele, mai puțin fericite ale acestora. Se găsesc aspecte legate de munca copiilor, de școală, de viața în familie, momente de relaxare, excursii, singuri, alături de părinți sau profesori etc.
Cu siguranță expoziția aduce elemente de mare atractivitate, ca obiective am dorit aducerea în fața publicului a unui bogat patrimoniu imagistic (unele imagini inedite), completat cu documente, cercetări din arhive și cărți de specialitate.
Vă așteptăm cu drag!

manager,
Alexandru Gavrilaș

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close